Είδαμε: "Ταξίδι στο κέντρο της γης" στο θέατρο 104: Η περιπέτεια και η μαγεία σε ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο 104
  • Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς – Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
  • Παίζουν: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Νεφέλη Κουλούρη, Άγγελος Χατζάς

Ταξίδι στο κέντρο της γης

Η περιπέτεια και η μαγεία σε ένα συναρπαστικό ταξίδι

 

Η κεντρική σκηνή του θεάτρου 104 παρουσιάζει το κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν διασκευασμένο για παιδιά από την θεατρική ομάδα «Νεάπολις».

Επιστρατεύοντας τη φαντασία μας ξεκινάμε ένα μαγικό ταξίδι σε ένα μυστηριώδη κόσμο με παράξενα πλάσματα. Τα παιδιά συμμετέχουν στην προετοιμασία του ταξιδιού σε ένα διαδραστικό έργο που μας εξάπτει την περιέργεια ως το τελευταίο λεπτό.

Ο καθηγητής Λίντενμπροκ ανακαλύπτει ένα παλιό έγγραφο ενός διάσημου αλχημιστή για το πώς μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Γης, κατεβαίνοντας από τον κρατήρα ενός ισλανδικού ηφαιστείου. Αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ισλανδία μαζί με τον ανιψιό του και την αγαπημένη του και ζει ανεπανάληπτες περιπέτειες. Οι τρεις ήρωες μας ταξιδεύουν μέσα σε κρατήρες ηφαιστείων και υπόγειες θάλασσες. Συναντούν προϊστορικούς ανθρώπους και τέρατα. Παλεύουν με καταιγίδες, εκρήξεις, ταξιδεύοντας στα έγκατα της Γης. Τελικά μετά από μια αγωνιώδη περιπλάνηση ξαναβρίσκουν τον δρόμο προς την επιφάνεια της.

Τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν το δύσκολο εγχείρημα να μας ταξιδέψουν και τα καταφέρνουν με το καλύτερο τρόπο. Πολύ ωραία σκηνοθεσία που πετυχαίνει το ακατόρθωτο να μεταφέρει ένα τόσο μεγαλειώδες έργο σε έναν μικρό χώρο ενός όμως πολύ ξεχωριστού θεάτρου. Τα τραγούδια που ακούγονται με την πολύ ωραία μουσική τους φωτίζουν τα σκοτάδια μας κατά την κάθοδο μας στο κέντρο της γης ενώ ξεχωριστό ρόλο παίζουν οι διάφοροι ήχοι που ακούει κανείς περπατώντας μέσα στο σκοτάδι. Λιτά αλλά καλαίσθητα κουστούμια και ασυνήθιστα σκηνικά με γεωμετρικά σχέδια που παραπέμπουν σε δομές πετρωμάτων και πολύτιμων λίθων.

Ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα, γνώση, και φαντασία. Η επιστήμη πάει μπροστά με λάθη στη σειρά και καθετί που ανακαλύπτεται ανοίγει δρόμους για τους επόμενους με τις ίδιες ανησυχίες. Η συνεργασία και η συντροφικότητα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Το έργο τελειώνει με τους καβαφικούς στίχους ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Γιατί αυτό μας προσφέρει εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις και μας φέρνει πιο κοντά στους συνταξιδιώτες μας. Ο καθένας θα δει διαφορετικά αυτήν την παράσταση ανάλογα με την φαντασία του. Αν θέλετε λοιπόν να εξασκήσετε την φαντασία σας ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά