Πηνελόπη Δέλτα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου | Θέατρο Ημέρας

Πηνελόπη Δέλτα
του Γιώργου Α. Χριστοδούλου
στο Θέατρο της Ημέρας
Από 24 Οκτωβρίου 2015

 

Μετά την επιτυχία της περασμένης θεατρικής σεζόν, το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, παρουσιάζει για 2η χρονιά το έργο «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

Η Πηνελόπη Δέλτα αποτελεί μια εμβληματική παρουσία ανάμεσα στις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα. Κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη, αγαπημένη αδελφή του Αντώνη Μπενάκη (Τρελλαντώνη) και πιστή φίλη του Ελευθέριου Βενιζέλου, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την ταραγμένη περίοδο των πρώτων δεκαετιών του 20ουαιώνα.

Η ζωή της, γοητευτική και τραγική συνάμα, παρουσιάζεται στην παράσταση αυτή, εστιάζοντας στις «σχέσεις και συναντήσεις» που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της και καθόρισαν την πορεία της, όπως η ίδια κατέγραψε στα ημερολόγια και τα έργα της. Η ιστορία της, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνεται μπροστά μας, παράλληλα με τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν μισό αιώνα σύγχρονης Νεοελληνικής ιστορίας.

Η Πηνελόπη Δέλτα καθιερώθηκε στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας για το εμπνευσμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο της, για το οποίο άλλωστε τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών το 1930.

Την Πηνελόπη Δέλτα ενσαρκώνει η Τζένη Καλλέργη, τον πατέρα της Εμμανουήλ Μπενάκη ο Γιώργος Σίσκος, το φλογερό έρωτα της ζωής της Ίωνα Δραγούμη ο Θεόφιλος Βανδώρος και την πιστή της Μαριάνθη η Ράσμη Τσόπελα.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνικά – κοστούμια εποχής: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Τη μουσική της παράστασης συνθέτει (για πρώτη του φορά στο θέατρο) ο Γιάννης Κότσιρας, ενώ τους φωτισμούς και τα βίντεο επιμελείται ο Κώστας Κιμούλης.

Η παράσταση υπό την αιγίδα του Μουσείου Μπενάκη, υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και έχει ως κύριο χορηγό επικοινωνίας το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.

 Πληροφορίες:

 Πρεμιέρα: Από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

 Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00 (για το κοινό). Για  σχολεία: Καθημερινά 10:00 π.μ.-12:00 κατόπιν συνεννοήσεως. 

 Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά με διάλειμμα

 Τιμές εισιτηρίων: 14 € γενική είσοδος,

 10 € φοιτητικό-ομαδικό, ΑΜΕΑ, ανέργων με κάρτα    ανεργίας, Για σχολεία: 8 €

 Προπώληση: 2106929090, 2106995777 και: Viva.gr, Τηλ.: 11876,

 Public, Παπασωτηρίου,  SevenSpots, Ιανός, Reload, MediaMarkt

 Πληροφορίες: 2106929090, 2106995777

 Θέατρο της Ημέρας

Διεύθυνση: Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι. Μετρό Πανόρμου

Τηλέφωνο: 210 6929090, 210 6995777

 

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη