Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου, σε σενάριο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη | Θέατρο Badminton

Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου
Σε σενάριο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
Στο θέατρο Badminton
Από 21 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση: 

Περισσότεροι από 20.000-θεατές παρακολούθησαν τις πρώτες δύο εβδομάδες της παράστασης "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", ενώ η προπώληση ξεπερνά τα 25.000 εισιτήρια.

Η παράσταση, που αποθεώθηκε από το αθηναϊκό κοινό και τους κριτικούς, κι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χειμερινής περιόδου, παίρνει παράταση και ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 6 Μαρτίου.

 

 

Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή , με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

Είδαμε:

Ο Θάνος Μικρούτσικος για ακόμη μια φορά στα τόσα χρόνια της μουσικής του παρουσίας καταπιάνεται με τον Καββαδία, αυτήν την φορά σε μία παράσταση σχεδόν musical, όπου μας εξηγεί τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια, τον χαρακτήρα του Καββαδία, αλλά πολύ περισσότερο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μιας εποχής που όσο ατίθαση κι αν υπήρξε, διαπνεόταν από μία γοητευτική αγριάδα, που τελικά ήταν μάλλον δημιουργική.Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε για αυτήν την version της Καββαδιακής του επιστροφής τον Θέμη Μουμουλίδη. Περισσότερα...

[Κείμενο / review από τον Διονύση Χριστόπουλο για το Musicity.gr απο την παράσταση, 10/02/2016 ]  

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Με τη συνεργασία των:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτης: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οργάνωση παραγωγής: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΖΑΘΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής: ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ
Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης – Silver Moon

 Πληροφορίες:

 Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

 Τιμές εισιτηρίων: VIP 30 ευρώ
 Α Ζώνη 25 ευρώ
 Β Ζωνη 20 ευρώ
 Γ Ζώνη 15 ευρώ
 Δ Ζώνη 10 Ευρώ
 Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

 Σημεία Προπώλησης: 2108840600,www.abcd.gr, www.viva.gr 

 Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου,  Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt

 

Θέατρο Badminton

Διεύθυνση: Άλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή 157 73, Αθήνα

Τηλέφωνο: 13855, (+30) 210 88 40 600

 

  Χάρτης

 

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη