Οι Thievery Corporation για 2 Συναυλίες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Thievery Corporation
για δύο συναυλίες στην Ελλάδα το 2014

Αθήνα: Τρίτη 17 Ιουνίου 2014
Πλατεία Νερού, Νέο Φάληρο

Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014
Βαβυλωνία/ Μύλος

 

Opening Acts:
Imam Baildi (GR)
Penny & The Swinging Cats (GR)
Boogie Belgique full band (BL)

Doors open 17:30
music by Pepper
19:00 PENNY & THE SWINGIN'CATS
20:00 BOOGIE BELGIQUE
21:00 IMAM BAILDI
22:15 THIEVERY CORPORATION

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην ελλάδα για ένα mini tour στα πλάισια προβολής του νέου τους album "Saudade" εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική Αθήνα και θεσαλονίκη θα τους υποδεχτούν  για δύο βραδιές του Ιουνίου που θα συζητιούνται για καιρό.

Έρχονται για να ξεσηκώσουν και πάλι το κοινό όπως μόνο αυτοί ξέρουν!

Μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη! Ένα συγκρότημα ταυτόσημο των sold out συναυλιών! Με live performances που πρέπει να βιώσει κανείς στη ζωή του! Ένα συγκρότημα που δημιουργεί νέα δεδομένα στη μουσική! Thievery Corporation...Ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 18 στην Θεσσαλονίκη.

Η αφορμή είναι το νέο album "Saudade", το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου, και από το οποίο ήδη αγαπάμε το "Depth of my Soul" με τα φωνητικά της Shana Halligan. Η αιτία όμως είναι η λατρεία που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό, κι έτσι το φοβερό δίδυμο των Thievery Corporation, οι Eric Hilton & Rob Garza, επιστρέφουν στη χώρα μας για να ανοίξουν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

Μαζί τους στη μοναδική αυτή μουσική στιγμή οι ΙΜΑΜ BAILDI, οι Penny & The Swingin' Cats και οι Boogie Belgique!

Κάτι νέο έρχονται να μας πουν με το "Saudade", κάτι αλλάζει στη μουσική τους. Οι Thievery Corporation θα είναι ξανά εδώ γιατί μας έλειψαν: 17 Ιουνίου στην Αθήνα (Πλατεία Νερού) και 18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Βαβυλωνία/Μύλος). Το καλύτερο ξεκίνημα για το καλοκαίρι μας, το ιδανικότερο soundtrack για τις νύχτες μας.

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του '90 όταν το πάθος τους για τη bossa-nova συνέδεσε τον Eric Hilton και τον Rob Garza. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο τους album ''Sounds from the Thievery hi-fi'' (1997), ένα πρωτοποριακό project στο οποίο οι δύο μουσικοί ανεμείγνυαν, με φοβερή μαεστρία, latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, προσθέτοντας αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και εκφραστικές ρίμες από mc's. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το πασίγνωστο πια chill out ή lounge είδος μουσικής.

Τα χρόνια που ακολουθούν, οι Thievery Corporation με έντονη την επιρροή από τη bossa-nova σε επιμέρους κομμάτια τους, δημιουργούν έναν εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο ήχο καθώς συνδυάζουν σχεδόν κάθε είδος μουσικής που υπάρχει, από Jamaican Dub Reggae, punk, soundtracks από vintage ταινίες και psychedelic space rock. Έναν ήχο που κερδίζει τα πλήθη παγκοσμίως και φέρνει στους Thievery φανατικούς θαυμαστές που παρακολουθούν την πορεία τους και είναι εκεί σε κάθε βήμα τους.

Μετά το album "Culture of Fear" (2011), και μετά από δύο δεκαετίες δεξιοτεχνικής δημιουργίας ηλεκτρονικής μουσικής, εν μέρει εμπνευσμένης από τους ήχους της bossa-nova, ο Gaza και ο Hilton αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για κάτι νέο.

2014 και ήρθε η στιγμή για το "Saudade", το έβδομο album των Thievery Corporation. Ένα album εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. «Προσπαθούμε διαρκώς να εξελιχθούμε σε κάτι διαφορετικό και να υπάρχει μία πρόκληση για εμάς. Το να δημιουργούμε ένα ολόκληρο album με αυτό τον ήχο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να πετυχαίνουμε αυτήν την πρόκληση», υποστηρίζει ο Hilton. O Garza προσθέτει: «Είναι σχεδόν σαν να ξεφεύγουμε από ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτό μας έφερε κοντά. Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος από την ηλεκτρονική μουσική προς κάτι πιο instrumental πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο».

Το album "Saudade" κυκλοφορεί από τη δική τους εταιρεία ESL Music, και δανείζεται τον τίτλο του από μία πορτογαλέζικη λέξη που σημείνει «λαχτάρα για κάτι ή κάποιον που έχει χαθεί, μία απροσδιόριστη μελαγχολία, ή απλώς, την παρουσία της απουσίας». «Το "Saudade" είναι η ουσία ή η αίσθηση της πραγματικής bossa-nova» εξηγεί ο Hilton, ο οποίος ονομάζει «αυτά τα ζεστά, σε ήχους soul, μελαγχολικά φωνητικά» σαν μερικά από τα ποιο ελκυστικά στοιχεία της bossa-nova.

Με επιρροές από κλασικούς Βραζιλιάνους ερμηνευτές όπως oι: Antonio Carlos Jobim, Gal Costa, Luis Bonfá σε συνδυασμό με τους: Serge Gainsbourg, Ennio Morricone, και άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Isabelle Antena (electro-samba), το "Saudade" αποκτά έναν ντελικάτο και παράληλα αισθαντικό ήχο με τη βοήθεια 12 guest μουσικών.

Κάτι νέο έρχονται να μας πουν με το "Saudade", κάτι αλλάζει στη μουσική τους. Οι Thievery Corporation θα είναι ξανά εδώ γιατί μας έλειψαν: 17 Ιουνίου στην Αθήνα (Πλατεία Νερού) και 18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Βαβυλωνία/Μύλος). Το καλύτερο ξεκίνημα για το καλοκαίρι μας, το ιδανικότερο soundtrack για τις νύχτες μας.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι αγαπημένοι μας Imam Baildi!


Μαζί τους στη συναυλία της Θεσσαλονίκης
θα είναι και οι Βέλγοι, Boogie Belgique!!! Ο Mr. Boogie έρχεται στη χώρα μας και μας συστήνει το συγκροτημά του, έτοιμοι να ερμηνεύσουν εκτός από τις γνωστές επιτυχίες "Stairway to the USSR", "Once Have I", "Oh Lord" , "Moriarty", "Swing Thing" , "Ms. Yutani" , "Northern Light" , "Hear,Hear" , "Time For A Boogie", "All Over The World" , "Final Parade" , "Broken Mirror" , "Nightwalker" , "Forever & Ever" και τραγούδια από το νέο πολυαναμενόμενο δίσκο τους Nightwalker Vol.2!!!

Διοργάνωση: Stereomatic 

 
 
 

 Πληροφορίες:

 Ημερομηνίες: Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, Αθήνα, Πλατεία Νερού,  

 Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, Βαβυλωνία/ Μύλος 

 Τιμή εισιτηρίων: €25 τα 1000 πρώτα εισιτήρια
 €30 προπώληση  /  €35 Ταμείο

 Σημεία προπώλησης: www.public.gr (http://tickets.public.gr/ )
 www.viva.gr  /  www.123tickets.gr

 Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210 3608366
 Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464

Περισσότερες πληροφορίες για την συναυλία της Θεσσαλονίκης...

 

Πλατεία Νερού - Φάληρο

Διέυθυνση: διασταύρωση Λ. Συγγρού με την Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή)

ανάμεσα στο γήπεδο Tae Kwon Do και Beach Volley

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στην πλατεία νερού μπορείτε να έρθετε:
α) Τραμ: στάση Αγ. Σκέπη
β) Λεωφορεία: στάση Αγ. Σκέπη, όλα τα δρομολόγια που διασχίζουν τη Λεωφόρο Ποσειδώνος (Α1, Β1, Γ1, 101, 130, 217)

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

  • video