Είδαμε: Η Πέτρα του Βορρά του Οδ. Παπασπηλιόπουλου στο Θέατρο Αλίκη «Ένα παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης»!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Αλίκη
  • Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
  • Παίζουν: Φανή Αποστολίδου, Χ.Δενδρινού, Ν.Μακρής, Τ.Μαράουι
Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Θέατρο Αλίκη

Η Πέτρα του Βορρά

 

Μετά τον αξέχαστο «Πλούτο» του Αριστοφάνη, η Κατερίνα Παπαδάκη και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος επιστρέφουν στην παιδική σκηνή σκηνοθετώντας την «Πέτρα του Βορρά», ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα, στο Θέατρο Αλίκη.

Σε μια άλλη εποχή, πριν πολλά πολλά χρόνια ο Γιωργής, ο ήρωας του έργου, έχοντας μαζί του τρεις μαγικές πέτρες, ψάχνει να βρει τον πατέρα του και την τέταρτη πέτρα με την οποία θα σταματήσει τον πόλεμο. Σύντροφοί του τα τρία πλάσματα που κρύβονται μέσα στις τρεις πολύχρωμες πέτρες. Η αιώνια πάλη του καλού με το κακό σε ένα μακρινό ταξίδι στα πέρατα της γης,γεμάτο δράση, περιπέτεια αλλά και ανατροπές. Θα καταφέρει ο Γιωργής να λύσει τα μάγια και να σταματήσει τον πόλεμο;

Έξυπνοι διάλογοι σε ένα μοναδικό σενάριο δια χειρός του ταλαντούχου Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, που θα μπορούσε να ανήκει σε έναν κλασικό παραμυθά. Τη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που ο Οδυσσέας και η Κατερίνα κάνουν τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα και απλά στα μάτια ενός μικρού παιδιού, όπως επίσης και η εμμονή που έχουν με την λεπτομέρεια, καταφέρνοντας αντί να μας κουράσουν να μας σαγηνεύουν ακόμα περισσότερο!

Τα σκηνικά του έργου μας μεταφέρουν στη μαγεία που έχουν τα παραμύθια, τα κουστούμια είναι βγαλμένα μέσα από έναν μεσαιωνικό κόσμο ενώ η μουσική επένδυση βασίζεται σε έργα μεγάλων κλασικών συνθετών, που προσδίδουν μια ξεχωριστή δυναμική στην ατμόσφαιρα. Ωραίες χορογραφίες και μοναδική κινησιολογία με εξαιρετικές ερμηνείες. Ξεχωρίζει ο αφηγητής που δίνει σκηνοθετικές λύσεις με έναν αριστοτεχνικό τρόπο.

Όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, δεν έχουμε παρά να προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη για να το καταφέρουμε.Με σύμμαχο την επιμονή, την υπομονή, τους φίλους μας και άλλα πολλά. Πώς γίνεται αυτό; Αν θέλετε να το μάθετε και να ξεχαστείτε για λίγο μέσα στην ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού, δεν έχετε παρά να έρθετε στο θέατρο Αλίκη σε μια αξιόλογη παραγωγή.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Πρωταγωνιστούν:

Αποστολίδου Φανή
Δενδρινού Χριστίνα
Μακρής Ντένης
Μαράουι Τζεφ
Παπαδάκη Κατερίνα
Παπαδοκωνσταντάκης Μάρκος
Πολιτάκης Γιάννης
Σαρακατσάνης Γιάννης
Χατζηαγγελάκης Σπύρος

Παραγωγή:ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 15:00, Κυριακή 12:00 και 15:00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα