Βάφτα Μαύρα των Ρέππα - Παπαθανασίου | Θέατρο Λαμπέτη

Βάφ' τα μαύρα
των Ρέππα - Παπαθανασίου
στο Θέατρο Λαμπέτη

 

Το 2008 οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανέβασαν στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ την κωμωδία «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα», που παίχτηκε για τέσσερα χρόνια.
Το 2012 ανέβασαν το «Άντρες έτοιμοι για όλα» που παίχτηκε για τέσσερα χρόνια.

Και τώρα τι; Τι άλλο από μια καινούργια κωμωδία.

Μια καινούργια κωμωδία με το ίδιο πάντα επίκεντρο.
Τα έγκατα της ελληνικής οικογένειας.
Τη θεματική που σφράγισε την εικοσάχρονη πορεία τους στο ελληνικό θέατρο ήδη από την πρώτη τους κωμωδία που παίχτηκε σε Αθηναϊκή σκηνή.

Το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι». Κωμωδία λοιπόν με... ένα φέρετρο.

Είδαμε:

Το νέο τους θεατρικό έργο έχει τον τίτλο «Βάφ' τα μαύρα» και φιλοξενείται στο θέατρο Λαμπέτη. Είναι απολαυστικό. Δυο ώρες νερό. Ωραίες ανατροπές, ωραίοι διάλογοι, ωραίες ερμηνείες, όμορφη εικόνα. Έχοντας κάνει ένα μιξ από τις παλιές, δοκιμασμένες τους επιτυχίες «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Βγάλ' τον Υπουργό απ' τη μπρίζα» ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου δημιούργησαν τη νέα τους μαύρη κωμωδία ακολουθώντας τη γνωστή τους συνταγή. Περισσότερα...

[Κείμενο / review από τον Διονύση Χριστόπουλο για το Musicity.gr απο την παράσταση, 24/11/2016 ]  

Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.

Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ) με τον γιο της (ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ) και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ) μαζί με την κόρη της (ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ) και το γαμπρό της (ΕΥΘΥΜΗΣ ΖΗΣΑΚΗΣ) μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος (ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ).

Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης. Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρια εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.

Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΗ), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ) και ένας αστυφύλακας (ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ).

Αν με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» οι Παπαθανασίου και Ρέππας προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν το λάθος στα θεμέλια του λαμπρού μέλλοντος, που μας υπόσχοταν η άνοδος του χρηματιστηρίου το 1996, σήμερα έρχονται με ένα νέο έργο, να καταγράψουν τα επίχειρα της μωρίας μας.

Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Ιούλιος Τζιάτας
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου

 Πληροφορίες:

 Πρεμιέρα: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

 Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00. Πέμπτη Παρασκευή στις  21:00. Σάββατο 18:00 και 21:00

 Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 15€

 Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-lampeti/vafta- mavra/

 

Θέατρο Λαμπέτη

Διεύθυνση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο: 210 6457086

  Χάρτης

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη