Αύγουστος σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 2ος χρόνος | Θέατρο Δημήτρης Χορν!

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Αύγουστος
του Tracy Letts
σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
Από Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

 

Η παράσταση που επαίνεσαν κοινό και κριτικοί, συνεχίζεται για 2η χρονιά, με πρωταγωνιστές τους: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Aurora Marion, Αλίκη Κακολύρη, Αλέξανδρος Λουίζος.

Η ιστορία:

Μια αυγουστιάτικη νύχτα ο Μπέβερλυ Γουέστον – διάσημος ποιητής και διαβόητος αλκοολικός- εξαφανίζεται. Οι τρεις κόρες του, Μπάρμπαρα, Άιβυ και Κάρεν, επιστρέφουν στο πατρικό τους -μαζί με τις δικές τους δυσλειτουργικές οικογένειες και τα δικά τους μυστικά- για να φροντίσουν τη μητέρα τους, Βάιολετ.

Το οικογενειακό τραπέζι στρώνεται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και η μάχη αρχίζει: καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, ανομολόγητα πάθη αναζωπυρώνονται, παλιές έχθρες βγαίνουν στην επιφάνεια, προσβολές ανταλλάσσονται και απειλές εκτοξεύονται.

Αυτόπτες μάρτυρες της μοναδικής ικανότητας των Γουέστον να αλληλοκατασπαράζονται είναι η νεαρή ινδιάνα οικονόμος Τζόνα και η αδερφή της Βάιολετ, η Μάττυ Φέη, που έxει καταφτάσει μαζί με τη δική της οικογένεια και κατέχει εξίσου καλά την τέχνη της σκληρότητας.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική σύνθεση: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Έλενα Σκουλά

 

Review: Έργο ανθρώπινο και σίγουρα σπουδαίο, το σατιρικό δράμα του Tracy Letts δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. Με αφορμή την εξαφάνιση και τελικά το θάνατο του πατέρα τους, οι τρεις κόρες μιας Αμερικανικής οικογένειας καταφθάνουν στο πατρικό τους σπίτι για την κηδεία. Η πανταχού παρούσα μητέρα τους, σε συνδυασμό με τους θείους τους, μία οικιακή βοηθό και την κόρη της πρωτότοκης κόρης, θα συμπληρώσουν το κεντρικό καστ μιας «οικογενειακής» συνύπαρξης. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθέτησε με άκρατο ρεαλισμό το έργο του Letts και δημιούργησε μια παράσταση βασισμένη στην ακρίβεια και τις δυνατές ερμηνείες. Με χιούμορ στην κόψη του ξυραφιού, στιγμές έντασης και δράματος επίσης σε πρώτο πλάνο, ο «Αύγουστος» έχει μέτρο και φοβερή αίσθηση του λόγου και του ρυθμού. Ο σκηνοθέτης δεν αφήνει τίποτα από την εξαιρετική μετάφραση του Μανώλη Δούνια να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Περισσότερα...

[Κείμενο - Review από τον Διονύση Χριστόπουλο για το Musicity.gr]

 

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Από Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00 & Κυριακή: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 17:30 & 20:30

Διάρκεια παράστασης: 150’ (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 15 ευρώ (προπώληση)

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: www.ticket365.gr, www.viva.gr

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Διέυθυνση: Αμερικής 10

Περιοχή: Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3612500

 

  Χάρτης

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα