Θέατρο ΠΚ: Προγραμματισμός σεζόν 2016-2017!

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Το Θέατρο ΠΚ μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του τη νέα θεατρική σεζόν 2016-2017. Στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του θεάτρου θα παρουσιαστούν έργα που απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κοινού. Παραστάσεις χορού και θεάτρου από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, παραστάσεις για παιδιά αλλά και σεμινάρια.

Στην Κεντρική Σκηνή θα παρουσιαστούν τα έργα «Το Σχέδιο» του Νεκτάριου Μπουτεράκου, «Γύρισα Σπίτι» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε, «Το Σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ και η χοροθεατρική παράσταση «Μ' ακούς» της ομάδας DiZgravity. Η Παιδική Σκηνή θα φιλοξενήσει τη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και τον «Karman» του Τάσου Κώνστα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την άνοιξη του 2017 ο Παύλος Κουρτίδης θα παρουσιάσει το νέο του χοροθεατρικό έργο. Με αφορμή αυτό θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από εργαστήρια με στόχο την εκμάθηση της κινησιολογίας και των χορογραφικών μοτίβων που αντιπροσωπεύουν τον ίδιο και την ομάδα του τα τελευταία χρόνια. Απευθύνεται σε χορευτές με εμπειρία που νιώθουν ότι μπορούν να γίνουν μέλη στη νέα παράσταση, που τους διακρίνει ο επαγγελματισμός και επιθυμούν την ουσιαστική ένταξή τους σε μια παραγωγή με απαιτήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T:2109011677

Επίσης, το καλοκαίρι του 2017 θα παρουσιαστεί η 2η Πλατφόρμα ' Έκφρασης'
προσκαλώντας νέους χορευτές και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις ιδέες του προάγοντας την τέχνη του χορού και του θεάτρου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2017.

Η Σχολή PK Dance school που στεγάζεται στο κτήριο του θεάτρου ΠΚ συνεχίζει και αυτή ανανεωμένη το πρόγραμμά της και μετράει 10 χρόνια παρουσίας με νέους καθηγητές στον ανακαινισμένο χώρο των μαθημάτων με αίθουσα 95 τ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Χορού, τους καθηγητές, τα μαθήματα και τα σεμινάρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pkdance.gr
Find us on Facebook
Follow us on Instagram

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Το Σχέδιο» (από 10/10) του Νεκτάριου Μπουτεράκου
Πρόκειται για μια αστυνομική κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς, η οποία έρχεται κόντρα με τη λιτότητα και το μυστήριο της αίσθησης ενός film noir. Ο θεατής θα γοητευτεί από την ασπρόμαυρη ζωντανή θεατρική εικόνα ενώ ταυτόχρονα θα δακρύσει από τα γέλια.

Μια γυναίκα, αμαθής και αδύναμος χαρακτήρας αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτική και πανέξυπνη, μπλέκεται σ' ένα περίεργο σχέδιο εξόντωσής της από τη στιγμή που εξαφανίζεται ο σύζυγός της. Η πεθερά της, η πρώην γυναίκα του άντρα της κι ένας νοσοκόμος προσπαθούν να την τρελάνουν. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο επιθεωρητής που θα λύσει το μυστήριο ή απλώς θα περιπλέξει περισσότερο τις καταστάσεις.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Παίζουν: Μαρία Δεληκωνσταντίνου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Γιάννης Κοτζάς, Κωνσταντίνος Μούτσης, Φιλη Μαρσώ

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30 από τις 10 Οκτωβρίου

-----------------------

«Γύρισα Σπίτι» (από 6/11) των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε
Είναι μια γυναίκα, είναι μόνη, ξεσπά, ονειρεύεται, θέλει να δραπετεύσει, θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή μα καταλήγει πάντα στα δεδομένα της, στη βάση της. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα που αν και σε μονόπρακτο έργο, καταφέρνει να σου δώσει όλα εκείνα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της.
Με γρήγορες εικόνες και εναλλαγές που κρατούν το θεατή σε αγωνία για το τι θα ακολουθήσει το «Γύρισα σπίτι» γίνεται η σπίθα που θα ανάψει μια πυρκαγιά συναισθημάτων. Τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ηρωίδα; Ποιος είναι ο αθώος και ποιος ο ένοχος; Έχει δίκιο ή άδικο στο τέλος της ημέρας; Δεν είναι μια ακόμα ιστορία. Δεν είναι μια ακόμα γυναίκα. Σίγουρα ταυτίζεσαι μα δεν είναι η φίλη σου. Σίγουρα δείχνει μια γυναίκα της διπλανής πόρτας αλλά η διπλανή σου πόρτα ποτέ δε θα τη φιλοξενούσα.

Ένα δροσερό και πάντα επίκαιρο έργο για όλα εκείνα που τις γυναίκες απασχολούν. Ένα έργο για όλα εκείνα που οι άνδρες, επιτέλους, πρέπει να μάθουν. Ερμηνευμένο από μία ηθοποιό με πείρα και σκηνοθετημένο από έναν νέο που ζει και αντιλαμβάνεται τον κόσμο κάπως πιο κινηματογραφικά.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσούκας
Ερμηνεία: Βάσσια Βασιλείου

Κάθε Κυριακή στις 21.15 από 6 Νοεμβρίου

-----------------------

«Μ' ακούς» (από 11/11) xοροθέατρο από την ομάδα DiZgravity
Η χοροθεατρική ομάδα DiZgravity παρουσιάζει το έργο «Μ' ακούς» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μετά από τις sold out παραστάσεις στο El Convento Del Arte, το έργο παρουσιάστηκε στο 15ο Φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μεγάλη επιτυχία και φέτος επανέρχεται εμπλουτισμένο για λίγες μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση αντικατοπτρίζει το σήμερα καθώς παρακολουθεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας αντιμέτωπη με τη βίαιη οικονομική κρίση και φωτίζει τα προβλήματα που αυτή φέρνει στην επιφάνεια. Πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά τα κοινωνικά προβλήματα μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον; Πώς επιδρά πάνω τους το εκπαιδευτικό σύστημα; Τι κάνει ένας πατέρας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με συνεχείς μειώσεις στο μισθό του; Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις σε ένα ζευγάρι που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά ζητήματα διαβίωσης; Τι είναι βία εν τέλει; Προσωπικό ζήτημα, οικογενειακό ή κοινωνικό; Το έργο «Μ' ακούς» πραγματεύεται τη βία όλων των ειδών και δίνει φόρο τιμής στα θύματά του.

Συντελεστές:
Ερμηνεύουν: Μαρία Βασιλειάδη, Βαλεντίνη-Ελένη Βεκκίνι, Φλώρα Καραβελατζή, Βλοτίνα Νουλέλλη, Αρετή Σταμπόγλη, Μεταξία Ταμπούρλου, Δημήτρης Τσικούρας, Πωλίνα Χαλά
Θεατρικό έργο: Χριστίνα Μητροπούλου
Σκηνοθεσία - χορογραφίες: Τάνυα Βασδάρη
Χορογραφίες ναρκωτικά, ντουέτο: Τania Economo

Κάθε Παρασκευή στις 21:45 από τις 11 Νοεμβρίου
-----------------------
«Το Σακάκι που Βελάζει» (από 12/11) του Στανισλάβ Στρατίεβ
Η ομάδα θεάτρου seveneleven παρουσιάζει «Το Σακάκι που Βελάζει» του Βούλγαρου θεατρικού συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ, σε νέα μετάφραση και με την επίσημη υποστήριξη της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Αθήνα. Γραμμένο το 1976, «Το Σακάκι που Βελάζει» παραμένει επίκαιρο, με τη διαχρονική γραφή του συγγραφέα να ταιριάζει, 40 χρόνια αργότερα, απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας ως κύρια θεματική τη μάστιγα της γραφειοκρατίας και με όχημα την Οδύσσεια του Ιβάν Αντόνωφ μέσα σ' έναν δημόσιο οργανισμό, ο Στρατίεβ σπάει τους κανόνες της λογικής που μέσα στο κρατικό σύστημα φαντάζει ως κάτι παράλογο και ανίσχυρο.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Παίζουν: Πάνος Καλαντζής, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Δημήτρης Μαμιός, Νότης Παρασκευόπουλος, Τάσος Τζιβίσκος

Κάθε Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 18.30 από τις 12 Νοεμβρίου

-----------------------

Παιδική Σκηνή
«Δωδέκατη Νύχτα» (από 16/10) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Ο Σαίξπηρ ήταν ένας δημιουργούς του οποίου το ένστικτο και η ανεξάντλητη φαντασία, περιέγραψαν όσο κανείς τις ανθρώπινες αδυναμίες. Η πιο δημοφιλής κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα», ύστερα από μία επιτυχημένη χρονιά με sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Ναύπακτο και σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης από εκπαιδευτικούς και παιδιά, συνεχίζει την πορεία της για 2η χρόνια, με κοινό τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους της φίλους από 9 έως 99 ετών.

Τα έργα του Σαίξπηρ, καλλιεργούν την φαντασία των παιδιών, διευρύνουν το λεξιλόγιό τους, οξύνουν την κρίση και την παρατηρητικότητά τους, αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη τους και βοηθούν στην δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ φανταστικού και πραγματικού που τόσο έχουν ανάγκη. Σε αυτό έρχονται να συμβάλλουν τα πολύχρωμα κοστούμια, τα φωτεινά σκηνικά, η ζωντανή μουσική και ο ποιητικός μα και παιχνιδιάρικος λόγος, βοηθώντας το παιδί να ξεπεράσει τον Σαίξπηρ του βιβλίου και να εμπνευστεί από τον Σαίξπηρ της σκηνής. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να φεύγουν από το θέατρο με ένα χαμόγελο, έχοντας συναντηθεί με ήρωες που κάθε παιδικό μυαλό μπορεί να πλάσει.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Κίνηση: Γιάννης Πολύζος
Παίζουν: Μανώλης Βαζαίος, Γιάννης Ιωάννου, Πάνος Καλαντζής, Μαρίνα Κουτρούμπα, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Νότης Παρασκευόπουλος, Άσπα Τζάνου
Κάθε Κυριακή στις 12.00 από τις 16 Οκτωβρίου και καθημερινές για σχολεία
Πρεμιέρες για εκπαιδευτικούς: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 12.00 & 15.00. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

-----------------------

«KARMAN» (από 22/10) από τις «Φιγούρες & Κούκλες»
Το θέατρο Φιγούρες & Κούκλες, προσκαλεί τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα και τον εικαστικό Παντελή Μάκκα, να επαναπροσδιορίσουν την ιδέα του Θεάτρου Σκιών σήμερα. Ο Καραγκιόζης αλλάζει διάσταση -τόσο στο σενάριο όσο και στη φόρμα- και μας ξανασυστήνεται ως KARMAN.
«Βρισκόμαστε στο κάμποσες χιλιάδες κάμποσο...
Όλα είναι διαφορετικά... Ο κόσμος δεν υπάρχει...
Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί κόσμοι...
Και ζει ο καθένας στον δικό του...!
KARMAN, ένας ήρωας από την εποχή της σκιάς, που έγινε Super Ήρωας!
Μαζί του: η Agly Woman, πιστή του σύντροφος, Super Ηρωίδα! Έχει επιβιώσει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια! Τα Koll Boys, οι τρεις μικροί εξολοθρευτές! Και όλη του η παρέα σε νέες μορφές, νέους κόσμους και super περιπέτειες!

Συντελεστές:
Σενάριο-Ερμηνεία-Σύλληψη: Τάσος Κώνστας
Εικαστική Επιμέλεια-Βίντεο: Παντελής Μάκκας

Κάθε Σάββατο στις 18.00 και καθημερινές για σχολεία

 

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα