Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017!

Έχοντας ως βασική θεματική τον «Ξένο» το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, παρουσίασε το νέο του πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονες δράσεις, ενδιαφέρουσες μετακλήσεις και ποικιλία.

Σε ότι Αφορά την Επίδαυρο οι δύο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου θα είναι η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τον Τζίμη Πανούση στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η «Άλκηστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου με την Μαρία Κίτσου, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και το Γιάννη Φέρτη.

Το Θέατρο Τέχνης κατεβαίνει στο Αργολικό Θέατρο με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το παζλ συμπληρώνει ο «Οιδίπους Επί Κολωνώ» με τον Κώστα Καζάκο σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και οι Βάκχες σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Οι Επτά Επί Θήβας του ΚΘΒΕ με τον Γιάννη Στάνκογλου θα επαναληφθούν, ενώ ο Άρης Μπινιάρης ετοιμάζει φρέσκους ιδιαίτερους «Πέρσες».

Στην Μικρή Επίδαυρο αίσθηση προκαλούν η «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με τον Γιώργο Γάλλο στον ομώνυμο ρόλο και τους Χρήστο Λούλη και Μιχάλη Σαράντα σε όλους του υπόλοιπους. Ο «Κύκλωπας» του Παντελή Δεντάκη με Κύκλωπα τη Στεφανία Γουλιώτη και η «Άφιξις», εμπνευσμένη από την Οδύσσεια σε έμπνευση και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Άνοιγμα στην πόλη» με διάφορες δράσεις και παραστάσεις σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ εγκαινιάζεται η θεματική Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο με παραστάσεις όπως το «Greak Freak» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, «Το γεφύρι του Δρίνου» σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγεβιτς και το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τένεσση Γουίλιαμς σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη με τη Μαρία Κεχαγιόγλου, τον Βαγγέλη Αμπατζή, την Άννα Μάσχα κ.α.


Στο Ηρώδειο θα επαναληφθεί η τελευταία σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου «Αμύντας» σε σκηνοθετική επιμέλεια της κόρης του Κατερίνας.


Η Εθνική λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει τη «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και ο «Τροβατόρε» του Βέρντι σε σκηνοθεσία Στέφανο Πόντα.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Θάνος Μικρούτσικος σε ιδιαίτερες μουσικές συναυλίες και η Καμεράτα με το musical Σουήνυ Τοντ με τη Νάντια Κοντογεώργη.

Τη σκηνή του Ηρωδείου θα πατήσει και η ιδιαίτερη Imany που επισκέπτεται τη χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη