Είδαμε: "Δον Κιχώτης" στο Θέατρο Παλλάς: "Αριστουργηματική περιπλάνηση στη φαντασία"!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Παλλάς
  • Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
  • Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Πιατάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αλμπέρτο Φάις κ.α.
Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Ο διασημότερος ήρωας της παγκόσμιας λογοτεχνίας Δον Κιχώτης οπλισμένος με όλα τα σύνεργα της παράξενης ιπποσύνης του κατηφόρισε στο θέατρο Παλλάς και μας χάρισε μια ανεπανάληπτη παράσταση. Ο πιο γοητευτικός Δον Κιχώτης όπως τον ενσάρκωσε ο μοναδικός Γιάννης Στάνκογλου αλλά και ο πιο ευρηματικός ιπποκόμος στο πρόσωπο του αγαπημένου Δημήτρη Πιατά.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που ξεκινάει τα ταξίδια του μαζί με τον γείτονα του Σάντσο Πάντσο και το άλογο του Ροσινάντε. Η παράσταση έχει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με την παρουσίαση ενός θιάσου πλανόδιων θεατρίνων που χρήζουν τον ήρωα μας ιππότη. Ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με μια νεαρή γειτόνισσα του που από μόνος του ονομάζει Δουλτσινέα. Προσπαθεί να την σώσει γιατί έχει πείσει τον εαυτό του ότι βρίσκεται κάτω από την επήρεια μαγικών. Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του ενάντια σε εχθρούς της φαντασίας του που τις περισσότερες φορές έχουν άδοξη κατάληξη. Συνήθως γίνονται αντικείμενα χλευασμού και γέλιου. Πως θα συνεχιστεί αυτό το παράλογο ταξίδι;

Όλη η παράσταση ακροβατεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας και το καλύτερο στοιχείο της είναι ότι δεν υπάρχει σαφή διάκριση. Η ιστορία ξετυλίγεται σε γρήγορο ρυθμό, με πολύ καλοδουλεμένο έμμετρο στίχο και εξαίσια μουσική. Τα κουστούμια και τα σκηνικά είναι ευφάνταστα και εντυπωσιακά εναρμονισμένα πλήρως στην επιβλητική σκηνή του Παλλάς. Εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές την παράσταση απογειώνει ένας πολυπληθής θίασος με εκφραστικότητα, χάρη και πολύ ωραία κίνηση. Ένας μύθος με έναν ήρωα σύμβολο που πρωταγωνιστεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν μπορεί παρά να μαγνητίζει και το πιο απαιτητικό κοινό.

Η φαντασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Όποιος ζει με όνειρο και φαντασία ζει με μεγαλύτερη ελευθερία. Ο Δον Κιχώτης ζει όπως θέλει σε έναν κόσμο που πλάθει ο ίδιος μέσα στον οποίο συνυπάρχει το καλό και το κακό. Ο απόλυτος και ιδανικός έρωτας ζει μόνο μέσα στην φαντασία του. Με πόση μεγαλύτερη ακρίβεια θα μπορούσε να αποτυπωθεί αυτή η πικρή αλήθεια; Ο παραλογισμός που τον διακρίνει είναι άκρως γοητευτικός. Από την άλλη ο Σάντσο είναι η φωνή της λογικής και της πραγματικότητας. Η φαντασία συνυπάρχει με την λογική σε μία συναρπαστική παράσταση που εξυμνεί την απόλυτη αγάπη, την φιλία, την εμπιστοσύνη την κυριαρχία της φωτεινής πλευράς της ζωής χωρίς να αρνείται ότι υπάρχει και η αντίθετη όψη. Όλα εξάλλου είναι θέμα οπτικής. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε για λίγο μέσα στο όνειρο του Δον Κιχώτη ελάτε μια βόλτα στο Παλλάς να θαυμάσετε από κοντά τα κατορθώματα του πιο θρυλικού ιππότη.

Info:

Δον Κιχώτης, του Θερβάντες
σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου
Στο Θέατρο Παλλάς
Παραστάσεις: Κάθε Σαββατο 3:00 μμ και Κυριακή 11:30 πμ & 3:00 μμ

Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα