Η γιορτή της μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής | Συναυλίες 2018!

Η Γιορτή της Μουσικής
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

 

Εδώ και 36 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις σε πάνω από 700 πόλεις του κόσμου. Το Μέγαρο συμμετέχει και φέτος στη Γιορτή με ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών και συνόλων από πολλούς διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Φέτος, η Γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και τον Συλλόγο Οι Φίλοι της Μουσικής που φιλοξενούν στους στεγασμένους χώρους απογευματινές εκδηλώσεις («Νότες και λέξεις» 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.).

Στις 5 μ.μ. προβάλλεται το μουσικό ντοκιμαντερ για παιδιά «Χορεύοντας στη Γιάφα» (σε συνεργασία με την Anemon Productions), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Εργαστήρι μουσικοθεραπείας «Μουσικοθεραπεύομαι» για παιδιά από 8 ετών... αλλά και για μεγάλους που παρουσιάζουν η Ευαγγελία Παπανικολάου και η Άννα Μπέμιχ (σε συνεργασία με τη SONORA-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας).

Στις 6:30 μ.μ. το κλίμα αλλάζει και γίνεται πιο μουσικό, με τα σχήματα Τριάμισι Έγχορδα και Αναφανδόν σε ρεμπέτικα τραγούδια στο πλαίσιο της συναυλίας «Το σήμερα συναντά το χθες».

H υπαίθρια βραδινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο (8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.) αρχίζει με την Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής (διδασκαλία-μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης), την οποία διαδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής.

Στη συνέχεια, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» παρουσιάζει τη συναυλία «Α barca da fantasia» [«Στο καράβι της φαντασίας»] με μελωδίες και δημοφιλή τραγούδια από τις ομορφότερες γωνιές της Μεσογείου και την τσιγγάνικη παράδοση των Βαλκανίων (Ιωάννα Φόρτη-τραγούδι, Έλενα Σδόγκου-διεύθυνση ορχήστρας).

Η βραδιά κλείνει με το σχήμα Γιάννα Βασιλείου and Band που έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα jazzy αποχρώσεων με ελληνικά ελαφρά τραγούδια του 1960 αλλά και με επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ σε ευφάνταστες ενορχηστρώσεις (Δημήτρης Παπαδόπουλος-τρομπέτα, Τζιμ Σταρίδας-τρομπόνι, Μιχάλης Καταχανάς-βιόλα, Αλέξανδρος Δανδουλάκης-κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος-πιάνο, Ντίνος Μάνος-μπάσο, Βασίλης Ποδαράς-τύμπανα).

Η βραδιά κλείνει με το σχήμα Γιάννα Βασιλείου and Band που έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα jazzy αποχρώσεων με ελληνικά ελαφρά τραγούδια του 1960 αλλά και με επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ σε ευφάνταστες ενορχηστρώσεις.

Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής
Διδασκαλία–Μουσική διεύθυνση │Δημήτρης Σέμσης
ΚΟΑ
Μουσική διεύθυνση │Στέφανος Τσιαλής
Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας»
Τραγούδι │ Ιωάννα Φόρτη
Μουσική διεύθυνση │Έλενα Σδόγκου
Γιάννα Βασιλείου and Band

Πληροφορίες:

Συναυλία: Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 17:00 – 23:00

Τιμή εισόδου: Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 72 82 333

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Διέυθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Περιοχή: Αθήνα

Τηλέφωνο:

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη