Tindersticks στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Tindersticks
Live at Acropolis
στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

 

Έρχονται με ένα set list αναδρομή σε όλα τα χρόνια της καριέρας τους

Οι μαγευτικοί Tindersticks, αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 13 Ιουλίου για μία σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Δημιουργήθηκαν, σχεδόν 30 χρόνια πριν από τον Stuart Ashton Staples, το 1992, στο Nottingham.

Τα σέπια χρώματα της βαρύτονης φωνής του Stuart A. Staples, βάλσαμο για τις μοναχικές ακροάσεις, οι εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις, οι πανέμορφες μελωδίες, οι ερωτικά γοητευτικοί στίχοι, τους κατατάσσουν στο Πάνθεον των «σύγχρονων ηρώων» δίπλα στους Nick Cave, Leonard Cohen και Tom Waits.

Με την εμφάνισή τους ανανέωσαν τον ήχο της Βρετανικής μουσικής σκηνής. Η μπάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν μοναδική και απόλυτα αναγνωρίσιμη: τη βαρύτονη φωνή του Stuart A. Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες, τους ερωτικά γοητευτικούς στίχους που τους κατατάσσουν στο Πάνθεον των «σύγχρονων ηρώων» δίπλα στους Nick Cave, Leonard Cohen και Tom Waits.

Στο τέλος του 2000 η σύνθεση της μπάντας ανανεώθηκε: στα τρία αρχικά μέλη, Stuart A. Staples, David Boulter και Neil Fraser προστέθηκαν οι Dan McKinna και Earl Harvin Jr.

Οι αισθαντικοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας μας έχουν προσφέρει μερικά μικρά αριστουργήματα: "Tiny Tears", "Can We Start Again", "Bathtime", "Travelling Light", "A Marriage Made In Heaven", "Dying Slowly", "Another Night In", "No More Affairs", "Medicine", "My Oblivion", "Show Me Everything", "Patchwork", "Marbles", "Her", "City Sickness", "I've Been Loving You Too Long", "Here", "Let's Pretend", "Were We Once Lovers", "Sweet Memory", "We Are Dreamers" που ελπίζουμε και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Ηρώδειο.

O frontman της μπάντας αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του χώρου και αυτής της συναυλίας, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, χωρίς να αποκαλύπτει το set list της βραδιάς, υπόσχεται μία βραδιά- αναδρομή σε όλα τα χρόνια της πορείας τους. Μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«On reforming in 2007 we agreed that we were not interested in nostalgia - It has been this that has helped directly in the last 12 years being our most productive and creative.
We are very excited to have just finished our new album and look forward to touring next year with these new songs / feelings / sounds.
Τhat said, we appreciate that the Herodeion concert is a very special evening and we are at a point where we are not bound by a need to deliver new material.
We will be playing songs from across the last 26 years and at least a few from the first album. I cannot be more specific as we need to build a set that satisfies us in rehearsals in the week before the show»

«Όταν επανασυνδεθήκαμε το 2007 συμφωνήσαμε ότι δεν μας ενδιέφερε η «νοσταλγία». Αυτή η απόφαση ήταν καθοριστική και μας βοήθησε ουσιαστικά ώστε τα τελευταία 12 χρόνια να είναι το πιο παραγωγικά και δημιουργικά μας.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μόλις ολοκληρώσαμε το νέο μας άλμπουμ και ανυπομονούμε να περιοδεύουμε την επόμενη χρονιά με αυτά τα νέα τραγούδια / συναισθήματα / ήχους.

Πέρα από αυτό όμως, αναγνωρίζουμε ότι η συναυλία στο Ηρώδειο είναι μια πολύ ξεχωριστή βραδιά και πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο της καριέρας μας, που είμαστε απελευθερωμένοι από τη δέσμευση να παρουσιάζουμε συνεχώς νέο υλικό στις συναυλίες μας.

Έτσι στο Ηρώδειο θα παίξουμε τραγούδια από τα τελευταία 26 χρόνια της πορείας μας και σίγουρα μερικά από το πρώτο άλμπουμ. Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος αυτή τη στιγμή, καθώς πρέπει να χτίσουμε ένα set list που θα μας ικανοποιεί, στις πρόβες που θα προηγηθούν της παράστασης».

Κλείνουμε με τη φράση που έγραψε για τους Tindersticks ο Μάκης Μηλάτος στο Πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ: «Νομίζω πως αυτός ο ιερός χώρος θα τους δώσει την ενέργεια και το κίνητρο ώστε η μουσική τους να πάρει κάθε πιθανή απόχρωση και σαν ένα μαγικό καλειδοσκόπιο να μας συνδέσει με το σύμπαν».

Band Members

Stuart A. Staples, David Boulter, Neil Fraser, Dan McKinna και Earl Harvin Jr.


 

Η μουσική τους ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες. Η σχέση τους με τον κινηματογράφο συνεχής, σταθερή και αταλάντευτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γράψει πολλά soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Η μουσική τους είναι αναπόσπαστο στοιχείο των ταινιών της σπουδαίας και αντισυμβατικής Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Claire Dennis. Έχουν υπογράψει τη μουσική για τις ταινίες της, Nénette et Boni (1996), Trouble Every Day (2001), Vendredi Soir (2002), L'Intrus (Ο Παρείσακτος, 2004), 35 Rhums (2008), White Material (Λευκή Υπεροχή, 2009), και Les Salauds (Τα Καθάρματα, 2013). Ο Stuart Staples έγραψε τη μουσική και στην πιο πρόσφατη ταινία της, «High Life / Μαύρη Τρύπα», (προβάλλεται από τις 18/4 στην Ελλάδα) όπου η μπάντα ερμηνεύει το τραγούδι «Willow» και ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Πάτινσον τραγουδά: https://www.youtube.com/watch?v=8xNSN6Kd8rI

Στο τελευταίο τους άλμπουμ «The waiting room» αποτυπώθηκε το επιστέγασμα της συνεργασίας τους με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand, – και δεν έγραψαν μόνο μουσική αλλά δημιούργησαν και μια σειρά ταινιών ειδικά σχεδιασμένων για τη μουσική.

Το 2017 ο Staples σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία – «Minute bodies: The intimate world of F. Percy Smith».

Μέσα από τα τραγούδια τους υμνούν ανεκπλήρωτους έρωτες, περιπλανώμενους ανθρώπους, πάθη που δεν έσβησαν ποτέ. Οι πολύπλοκες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους που μαγνητίζουν το κοινό, συνδυάζουν ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς και μπάσο με ακουστικά όργανα όπως βιολί, κοντραμπάσο, φλάουτο, μεταλλόφωνο, τρομπέτες και κλαρινέτο και έχουν καθιερωθεί ως «ήχος Tindersticks».

Έχουν συνεργαστεί με πολυμελείς κλασικές ορχήστρες αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες (Lhasa de Sela, Mary Margaret O'Hara, Isabella Rossellini, Carla Torgerson). Η μουσική τους έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως σε art installations, fashion shows, χορευτικά και θεατρικά projects. Το 2014 δημιούργησαν ορχηστρικά ηχοτοπία που ακολουθούν τον επισκέπτη στη περιήγησή του στο In Flanders Fields Museum του Βελγίου, σχετικά με τη μάχη του Ypres στον A΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Tindersticks είναι το συγκρότημα που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο ευαισθησία, αισθητική εκλεπτυσμένου δανδή και retro φινέτσα. Εξελίσσουν το μελαγχολικό ήχο τους, αποτίνοντας φόρο τιμής στην αγαπημένη τους soul, αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε αισθησιακά jazz μοτίβα.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανισθούν στο Ηρώδειο για μια και μοναδική νύχτα που περιμέναμε καιρό τώρα...

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ώρα: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 

Άνω Διάζωμα: 35 ευρώ

Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 45 ευρώ
Ζώνη B: 50 ευρώ
Ζώνη A: 55 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β: 60 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη A: 65 ευρώ

ΑμεΑ: 30 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 30 ευρώ. Κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προπώληση: On line: www.greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr

Δίκτυο καταστημάτων Public

Τηλεφωνικό κέντρο του ταμείου του Φεστιβάλ Αθηνών +30 210 3272000

Εισιτήρια ΑμεΑ στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Διεύθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3241807

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη