Ο Manu Dibango για μια συναυλία στο Gazarte!

Manu Dibango
για μια συναυλία
στο Gazarte
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

 

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, έρχεται, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο gazarte!

Ετοιμαστείτε για μία άκρως χορευτική βραδιά, όπως ακριβώς αρμόζει στον άρχοντα του groove, με μπόλικες δόσεις funk, jazz και afro-beat!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο ρεφρέν, "Mama-se, mama-sa, ma-ko-ma-ko-ssa", o διασημότερος Αφρικανός σαξοφωνίστας, ο αποκαλούμενος και "Μαύρος Κύκνος", ο Manu Dibango από το Καμερούν και η μπάντα του, οι Makossa Gang υπόσχονται μία μουσικοχορευτική εμπειρία που όπως πάντα θα θυμόμαστε για καιρό!

Ο Manu Dibango, αυτός ο πολίτης του κόσμου, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει αφρικανικούς, αμερικάνικους, ευρωπαϊκούς, ακόμα και techno ήχους, ξεκινώντας την καριέρα του με την παγκόσμια επιτυχία "Soul Makossa"(1973), ένα single που έκανε ευρύτερα γνωστο το makossa, τον παραδοσιακό χορευτικό ρυθμό του Καμερούν και άλλαξε μια για πάντα τις χορευτικές φιγούρες στις ντίσκο της Δύσης! Ένας ρυθμός που επηρέασε τη σύγχρονη ποπ μουσική, από τον Michael Jackson στο "Wanna Be Startin' Somethin'", μέχρι την Rihanna στο"Don't Stop the Music".

Ο κοσμοπολίτης αυτός μουσικός έχει ζήσει σε περισσότερες από έξι χώρες, ανάμεσα στιςοποίες το Παρίσι η Τζαμάικα και η Νέα Υόρκη, έχει πειραματιστεί με την τζαζ, την ρέγκε, το χιπ-χοπ, ακόμα και την ηλεκτρονική μουσική και δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα να αναμειγνύει διαφορετικά είδη ανοίγοντας νέους δρόμους στη μουσική.

Αν και ο Dibango έχει επικριθεί κατά καιρούς για τον "ξένο"ήχο του-ξένος στις χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Αμερικής- πάλεψε για να κατακτήσει μία μουσική καθολικότητα επηρεασμένη από τη δική του ταυτότητα. "Ποια είναι η συμβολή έχω κάνει;" λέει ο ίδιος σε μία συνέντευξή του στην UNESCO Courier το1991. "Έχω χτίσει μια γέφυρα μεταξύ του σημείου εκκίνησης μου και της περιέργειας μου. Έχω συμβάλεισε έναν ήχο που είναι αδιαμφισβήτητα Αφρικανικός και έχω προσθέσει τη δική μου πινελιά."

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, με 72 κυκλοφορίες μέχρι σήμερα, ενώ μετράει συνεργασίες με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στη μουσική, όπως είναι οι Fela Kuti, Herbie Hancock, Bill Laswell, Bernie Worrell, Tony Allen, Sly and Robbie και πολλοί άλλοι.

Αρκεί να βρεθείς σε ένα και μόνο live για να μπεις μια για πάντα στο groovy σύμπαν του Manu Dibango του και να μην θες να βγεις ποτέ!

 

 Πληροφορίες:

 Εμφάνιση: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

 Ώρα Έναρξης: 22.00

 Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: A ζώνη: 50€ | Β ζώνη: 40€ | Όρθιοι: €25
 Ταμείο: A ζώνη: 53€ | Β ζώνη: 43€ | Όρθιοι: €28

 Προπώληση εισιτηρίων :  Gazarte

 Public, Seven Spots, Reload Stores, MediaMarket, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης  

 και τηλεφωνικά στο 11876 

 Online sales:  www.gazarte.gr | www.viva.gr | www.public.gr

 

Gazarte

Διεύθυνση: Βουτάδων 32-34,  Γκάζι, Αθήνα 11854 , Στάση Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 210 3460347, 210 3452277

  Χάρτης

 

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη