Μανώλης Μητσιάς - Καρυοφυλλιά Καραμπέτη "Ο Γκάτσος που αγάπησα" | Παρνασσός [Νέες παραστάσεις]!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μανώλης Μητσιάς - Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
"Ο Γκάτσος που αγάπησα"
3 Ξεχωριστές Συναυλίες
στην αίθουσα του ιστορικού Φ.Σ. «Παρνασσού»
Τρίτη 4 Απριλίου 2017

 

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Συντελεστές

Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο
Ηρακλής Ζάκας, μπουζούκι, μαντολίνο

 
 
  

 Πληροφορίες:

 Εμφάνισεις: Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ώρα έναρξης: 20:30

 Τιμές εισιτηρίων: 12,15,20,25 ευρώ

 Προπώλσηση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, SevenSports, Reload, MediaMarkt,              Ευριπίδης

 

Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8

Τηλέφωνο: 2103221917

  Χάρτης