Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Διαγωνισμός - Προσκλήσεις)!

Η Βασιλική Καρακώστα
Vconcert
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής κι ευαίσθητης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00

Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (Violin, Viola, cello & contrabass). Φέρνει μαζί της, τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων κι όλοι μαζί αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας ταξιδεύοντας μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Μελωδίες, ρυθμοί και ιδιωματισμοί από όλους τους τόπους της Ελληνικής γης, ερμηνεύονται με ένα μοναδικό όσο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο από την Βασιλική Καρακώστα και την δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από την Mακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Και η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στο νου και την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού «Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά», πίστης «Ανθεί και φέρει κι άλλο», έρωτα και χαράς «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια ειν΄ αγάπη μου σ’ αγαπώ»

Η Βασιλική Καρακώστα αγαπά τον ελληνική δημοτική μουσική και δεν το κρύβει. Παρά τις συνεργασίες της με πολλούς νέους συνθέτες και ερμηνευτές, διατηρεί στο βάθος της ψυχής της μια αγάπη για τα ακούσματα της παράδοσης και της ελληνικής δημοτικής μουσικής η οποία όπως συχνά λέει η ίδια αντέχει στο χρόνο και στις καρδιές μας. Αυτά τα ακούσματα τα οποία είναι και προσωπικά της βιώματα φέρνει στο σήμερα με την καθαρότητα της φωνής και της παρουσίας της και τα μεταγγίζει με απόλυτο σεβασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Καρακώστα, παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

 Πληροφορίες:

 Συναυλία: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τιμές εισιτηρίων: A' ζώνη 25 €, Β ζώνη 20 €, Γ' ζώνη 15 €, Δ' ζώνη 10 €

 Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου και στα
 viva.gr, 11876, Media Markt, Public, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

Ώρες ταμείου: Δευτέρα: ΑΡΓΕΙ

 Τρίτη έως Σάββατο: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
 Κυριακή: 15.00-21.00

Συμπληρώστε τη φόρμα και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να γράφετε το όνομα σας στα Ελληνικά (όχι greeklish).

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή

Περισσότεροι διαγωνισμοί και οδηγίες...

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Τ.Κ.18535

Τηλέφωνο: 2104143310 – 320

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή 1.00 μ.μ. – 8 μ.μ.

  Χάρτης

 

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη