180 χρόνια Πανεπιστήμιο στο Ηρώδειο [Αναβολή συναυλίας]!

180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια
Μια μεγάλη εορταστική συναυλία
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και του επερχόμενου καύσωνα, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνουν την αναβολή της συναυλίας «180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια» που είχε προγραμματιστεί το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων, το κοινό θα πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:
Αγορές με μετρητά: επιστροφή χρημάτων από τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου καθημερινά 9.00-16.00 και Σάββατο 10.00-15.00).
Αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα με την ακύρωση των εισιτηρίων

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Φέτος συμπληρώνονται 180 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο τιμά την επέτειο με ένα πλήθος επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων.

Από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις αυτού του κύκλου θα είναι η μεγάλη γιορταστική συναυλία με σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού που διοργανώνεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21.00.Πρόκειται για μια μουσική αναδρομή στην παράλληλη πορεία της πόλης της Αθήνας και του Πανεπιστημίου της, μέσα από 30 εμβληματικά τραγούδια που διατρέχουν τον χρόνο. Τί «άκουσαν» τα Προπύλαια στα χρόνια αυτά;

Μέσα από κείμενα εποχής, μουσικές και τραγούδια αποτυπώνεται το ιστορικό και κοινωνικό κλίμα κάθε περιόδου, από το 1837 (όταν άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Πανεπιστήμιο στην «οικία Κλεάνθους» στην Πλάκα) έως τις μέρες μας.
Θ’ ακουστούν αγαπημένα τραγούδια των: Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Ηλία Ανδριόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Παύλου Σιδηρόπουλου και Γιάννη Αγγελάκα, που αφηγούνται συμβολικά τη μουσική ιστορία αυτής της περιόδου με επίκεντρο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και της ελληνικής νεολαίας.

Τραγουδούν οι (αλφαβητικά): Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη και Θανάσης Χουλιαράς, με συνοδεία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (διεύθυνση: Τάσος Συμεωνίδης) και τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (διεύθυνση: Νίκος Μαλλιάρας).
Συμμετέχουν η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη (αφήγηση) και φοιτητές/τριες-μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του ΕΚΠΑ.

Η έρευνα του ιστορικού και μουσικού υλικού έγινε από τους καθηγητές του ΕΚΠΑ Βαγγέλη Καραμανωλάκη Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας/Ιστορικό Αρχείο) και Λάμπρο Λιάβα (Τμήμα Μουσικών Σπουδών). Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Αχιλλέας Γουάστωρ, τη σκηνική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Λάμπρος Λιάβας.
Την επιμέλεια ήχου έχει ο Μιχάλης Συγλέτος και την επιμέλεια των φωτισμών ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

Συντελεστές:
Τραγουδούν: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη και Θανάσης Χουλιαράς
Αφήγηση: Δήμητρα Στογιάννη
Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ – διεύθυνση: Τάσος Συμεωνίδης
Η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ – διεύθυνση: Νίκος Μαλλιάρας
Μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του ΕΚΠΑ
Έρευνα: Βαγγέλης Καραμανωλάκης (Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ) και Λάμπρος Λιάβας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Συγλέτος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισητηρίων: Κανονικό: Από 5€ έως 15€
Φοιτητικό: 5€
ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€

Προπώληση: Αγορά εισιτηρίων στα Κεντρικά εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), στο 210 32 72000 και στο greekfestival.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Διέυθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3241807

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη