Ο Θοδωρής Οικονόμου στο Μέγαρο Μουσικής!

Θοδωρής Οικονόμου
“Βυθός”
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Το Β΄ Υποσκήνιο της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, ο καινούργιος χώρος δημιουργίας και έκφρασης του Μεγάρου που εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο και έτυχε της αναπάντεχης ανταπόκρισης του κοινού, αυτή τη φορά υποδέχεται τον Θοδωρή Οικονόμου. Ο γνωστός πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής, που υπέγραψε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα οδηγήσει το κοινό σε μια μαγική κατάδυση στο «Βυθό» του αυτοσχεδιασμού, μέσα από μια συναυλία στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκδηλώσεων Μegaron Underground, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το «Βυθό» από τον Θοδωρή Οικονόμου
«Ένα αυτοσχεδιαστικό ταξίδι που ακουμπάει στο μινιμαλισμό, σε κλασικές, τζαζ και παραδοσιακές φόρμες, σε διαφορετικά ρυθμικά μοτίβα και στη δύναμη της έκπληξης.
[...] Ένα παιχνίδι ζωντανό με το κοινό, του οποίου η κάθε ανάσα αποτελεί μέρος ενός κοινού σύμπαντος που βοηθάει στο να υπάρξει η βαθιά και αληθινή συγκίνηση. Η συγκίνηση, που είναι για όλους μας τόσο απαραίτητη και τόσο σημαντική.»

Ο Θοδωρής Οικονόμου,...
... ένας από τους καλύτερους μουσικούς της γενιάς του με σημαντική δισκογραφική παρουσία εντός και εκτός Ελλάδος, έχει στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με ορχηστρικά σύνολα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Κίνα κ.ά. Έχει επίσης πραγματοποιήσει solo improvisation κονσέρτα στο Μουσείο της Ακρόπολης (στo πλαίσιο της έκθεσης του Bob Wilson «La Τraviata») καθώς και στην Ιταλία (Μιλάνο, Παβία, Κρεμόνα).

Έχει συμπράξει με κορυφαίους έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαμαγκάκης, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Παπαδημητρίου, Σαββόπουλος κ.ά.) και αγαπημένους ερμηνευτές (Αποστόλου, Δημητριάδη, Ζορμπαλά, Θωμαΐδης, Καράγιαννη, Πρωτοψάλτη, Συλλαίου, Τσανακλίδου, Φαραντούρη, Φραγκούλης, Χριστογιαννόπουλος κ.λπ.). Έχει επίσης συμμετάσχει σε συναυλίες των Lucio Dalla, Lara Fabian και Justin Hayward, ενώ έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λαμίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θέατρο Τέχνης κ.ά.) γράφοντας και ενορχηστρώνοντας μουσική για περισσότερες από 80 παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, οι Robert Wilson, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Πέτρος Ζούλιας, Νίκος Μαστοράκης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Χουβαρδάς, Σταμάτης Φασουλής, Σωτήρης Χατζάκης.

Έχει γράψει τη μουσική για την ταινία «Γλυκιά μνήμη» του Κυριάκου Κατζουράκη (2004), για το φιλμ «Επαφή» του Τώνη Λυκούρεση (2017) καθώς και για ταινίες μικρού μήκους.
Το 2011 του απενεμήθησαν το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Θεατρικό Μουσείο της Ελλάδας καθώς και το βραβείο κοινού από το περιοδικό «Αθηνόραμα» για τη σύνθεση της μουσικής της παράστασης «Το τρίτο στεφάνι» (2009-2010 Εθνικό Θέατρο).

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Tιμές εισιτηρίων: 10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διέυθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Περιοχή: Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 72.82.333

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη