Συνέντευξη με τους Ατζαράκη, Ρωμανό & Κατσαρίνη για το Stand Up Comedy Magic στο Half Note "Η κωμωδία που μαγεύει"!

Πληροφορίες

Stand Up Comedy Magic στο Half Note

H κωμωδία που μαγεύει

 

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Κωνσταντίνος Ρωμανός και η Χρύσα Κατσαρίνη, σκαρώνουν κάτι ασυνήθιστο και ολωσδιόλου διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει στη σκηνή του Half Note. Ο λόγος για το Stand up Comedy Magic, ένα εγχείρημα που ξεφεύγει από το standup και παντρεύει την κωμωδία με την μαγεία και υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων! Γερές δόσεις χιούμορ, αυτοσχεδιασμού, αυθορμητισμού μα και μυστηρίου συνθέτουν μια πρωτότυπη παράσταση. Μιλήσαμε με τους εμπνευστές της παράστασης και ιδού τί μας απάντησαν:

 

Δύο κωμικοί και ένας μένταλιστ συμπράττουν στη σκηνή του Half Note. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Διονύσης Ατζαράκης: Σκεφτήκαμε ότι κοινός παρονομαστής στη δουλειά ενός κωμικού και ενός μένταλιστ, είναι η επαφή και η σύνδεση με το κοινό. Οπότε αποφασίσουμε να παντρέψουμε τα δύο είδη σε μια παράσταση, με αρκετά καλά αποτελέσματα νομίζω. Βέβαια είμαι συντελεστής της παράστασης οπότε δεν είμαι και αντικειμενικός. Ελάτε να τη δείτε και να αποφασίσετε.

Κωνσταντίνος Ρωμανός: Από καιρό είχα κατά νου μια τέτοια συνεργασία. Όταν γνώρισα τον Αλέξανδρο Ζώη, ήταν από τα πρώτα πράγματα που συζητήσαμε. Τελικά, με το πέρασμα του καιρού ήρθε και έδεσε.

Χρύσα Κατσαρίνη: Με τον Διονύση Ατζαράκη συνεργαζόμαστε από τον Οκτώβριο του 2012. Τον Κωνσταντίνο Ρωμανό τον γνωρίσαμε μέσω του Αλέξανδρου Ζώη, που μας έφερε σε επαφή και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την παράσταση.

 

Τί θα λέγατε ότι ήταν αυτό που σας τράβηξε περισσότερο στο συγκεκριμένο είδος κωμικού θεάτρου;

Διονύσης Ατζαράκης: Η αγάπη για την κωμωδία. Το stand-up ως είδος είναι από τις πιο καθαρές μορφές κωμωδίας καθώς το γέλιο στις παραστάσεις είναι δυνατό και συνεχόμενο. Οπότε είναι σχετικά προφανής επιλογή για κάποιον που έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει κωμωδία.

Κωνσταντίνος Ρωμανός: Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι συγκεκριμένο αυτό που με τράβηξε. Το θέμα είναι ότι ως μένταλιστ προσπάθησα πολλές φορές να ανέβω στην σκηνή και να το παίξω σοβαρός -κάποιος που δηλαδή δεν είμαι- αλλά απέτυχα. Η κωμωδία μου βγαίνει αυθόρμητα, και έτσι αποφάσισα να υιοθετήσω αυτό το στιλ παρουσίασης.

Χρύσα Κατσαρίνη: Όσο βρισκόμουν στην δραματική σχολή, έτυχε να δω ένα comedy special του Eddie Murphy. Το ''Delirious''. Με μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Μου φαινόταν αξιοζήλευτο το ότι έκανε ένα κατάμεστο θέατρο να ξεσπάει σε γέλια. Αυτό είναι ίσως το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του stand up. Καταφέρνεις να προκαλέσεις γέλιο σε ανθρώπους που δεν τους έχεις ξαναδεί, που δεν έχετε κανένα κοινό σημείο αναφοράς μέχρι την στιγμή που ανεβαίνεις στην σκηνή.

 

Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι το γέλιο για τη ζωή μας;

Διονύσης Ατζαράκης: Πολύ σημαντικό για τη δική σας ζωή, ακόμα σημαντικότερο για τη δική μας που ζούμε από αυτό.

Κωνσταντίνος Ρωμανός: Το κανονικό μου επάγγελμα είναι ψυχολόγος. Οπότε όπως καταλαβαίνετε γνωρίζω τις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου και προτρέπω όλους όσους αγαπώ να γελάνε όσο γίνεται περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη!

Χρύσα Κατσαρίνη: Αν δεν υπήρχε το γέλιο η δουλεία μας θα ήταν η χειρότερη επιλογή του κόσμου. Κωμικός σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει γέλιο.... θα ήταν πολύ άβολο. Σαν να προσπαθείς να πουλήσεις προφυλακτικά σε μοναχούς στο Θιβέτ. Οπότε το γέλιο (για 'μένα) είναι ζωτικής σημασίας. Το σώμα μας το έχει ανάγκη. Σε καταστάσεις μεγάλου ψυχικού πόνου, το γέλιο υποβόσκει. Για αυτό τον λόγο ακούγονται δυνατά γέλια σε κηδείες, γιατί χρειάζεται να επέλθει μια ψυχική ισορροπία. Και δεν βάζω καν στα επιχειρήματα τις επιστημονικές έρευνες , οι οποίες αναλύουν τις θετικές επιδράσεις του γέλιου στην ζωή μας.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το concept της παράστασης.

Διονύσης Ατζαράκης: Πρόκειται για μια παράσταση όπου συνδυάζεται το mentalism με το stand-up comedy. O Κωνσταντίνος διαβάζει το μυαλό σας, κι εγώ με τη Χρύσα στη συνέχεια το καίμε με τα αστεία μας. Τέτοιο εξαιρετικό marketing μόνο εγώ και η Apple!

Κωνσταντίνος Ρωμανός: Δύο εξαιρετικοί κωμικοί και ένας μένταλιστ. Μια ανάμιξη συναισθημάτων. Γέλιο και μυστήριο μαζί. Γίνεται καλύτερο;

Χρύσα Κατσαρίνη: Εγώ και ο Διονύσης λέμε αστεία και ο Ρωμανός κάνει μαγικά και με κάνει να πετάω.

 

Τί επιδιώκετε μέσα από το standup comedy magic; Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε στους θεατές;

Διονύσης Ατζαράκης: Κανένα μήνυμα. Απλώς, επιδιώκουμε ο κόσμος να γελάσει και να διασκεδάσει πραγματικά.

Κωνσταντίνος Ρωμανός: Νομίζω ότι όλη η παράσταση είναι μια ευκαιρία για οποιονδήποτε θέλει να ξεφύγει εντελώς από την καθημερινότητα. Ξεκαρδίζεσαι από τα γέλια και ξαφνικά, ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα, βλέπεις ένα μαγικό κόλπο και νιώθεις πάλι παιδί. Μπορείς να ξεφύγεις από όσα σε βαραίνουν-έστω και για λίγο- χωρίς να χρειάζεσαι την βοήθεια ειδικού. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι το γέλιο. Αυτό είναι το μήνυμα.

Χρύσα Κατσαρίνη: Εγώ, συγκεκριμένα, σε αυτή την παράσταση θέλω να περάσω το υποσυνείδητο μήνυμα στο κοινό ότι είμαι πάρα πολύ αδύνατη, για αυτό είναι εύκολο στον Ρωμανό να με κάνει να αιωρηθώ.

 

Φεύγοντας οι θεατές από την παράσταση τί πιστεύετε ότι θα κρατήσουν;

Διονύσης Ατζαράκης: Το απόκομμα του εισιτηρίου τους για μια ζωή, να θυμούνται πόσο τέλεια τα πέρασαν. Να το διηγούνται στα παιδιά τους. Και εκείνα με τη σειρά τους, στα δικά τους παιδιά. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μελετά αυτή την παράσταση που θα έχει λάβει πια διαστάσεις θρύλου και θα διδάσκεται σε πανεπιστήμια. Τότε, ο απόγονος του θεατή, αν έχει κρατήσει το απόκομμα, θα το πουλήσει στο ebay.com που τότε θα είναι ebay.cn (το .cn είναι από το China, καθώς η Κίνα θα είναι μια δυστοπική αυτοκρατορική υπερδύναμη) και θα γίνει πλούσιος. Αυτά πάνω κάτω.
Κωνσταντίνος Ρωμανός: Θα κρατήσουν μια πολύ όμορφη ανάμνηση. Μια ανάμνηση που θα τους πάρει καιρό για να ξεχάσουν!
Χρύσα Κατσαρίνη: Μούτρα, επειδή θα θέλουν κι άλλο!Είμαι όμως η άτιμη! Ε! Που τα σκέφτομαι ήθελα να ήξερα!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση...

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη