Συνέντευξη: Β. Καρατζόγλου – Μ. Θεοχάρης «Μια βόλτα για δύο στη σκηνή του Σταυρού του Νότου»!

Πληροφορίες

Η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Μίνως Θεοχάρης φέτος μοιράζονται τη σκηνή αλλά και τη χαρά να βλέπουν μια σχέση να εξελίσσεται μέσα από καλλιτεχνικές ανταλλαγές. Εκείνη με τον πρώτο δίσκο της ως προίκα και ένα δεύτερο να ετοιμάζεται να γεννηθεί, εκείνος με τις θεατρικές του καταβολές να τον καθορίζουν, ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου στις 11, 18 και 25 Νοεμβρίου, αφήνονται στο συναίσθημα της στιγμής και ... «όπου μας βγάλει».

 

Μια φιλία μετουσιώνεται σε συνεργασία ή μια συνεργασία που ευελπιστεί να γεννήσει μια φιλία;

Β.Κ. Περισσότερο μια συνεργασια που εξελίσσει τη φιλια μας.
Μια φιλια που γεννήθηκε λόγω εκτίμησης της δουλειάς και της προσωπικότητας του Μινου. Πριν απο δυο χρονια μοιραστήκαμε για λιγο τη σκηνή του Σταυρού του Νοτου, οταν τον κάλεσα σε ενα δικό μου λαιβ ως guest. Μπορει να ηταν λιγο ομως ηταν αρκετό για να καταλάβουμε οτι το «λιγο» έπρεπε να γινει «πολύ» κι όπου μας βγάλει...

Μ.Θ.Ένα μόνιμο φλερτ! Με την Βίκυ έχουμε συναντηθεί κοινωνικά κατά καιρούς εδω και πολλά χρόνια και λόγω της δικής της θεατρικής παρουσίας φυσικά και πολλές φορές υπήρχε η πρόθεση να συναντηθούμε και στην ίδια σκηνή. Θα έλεγα ότι είμαστε σε μόνιμο επαγγελματικό φλερτ που οδήγησε σε αυτό το πρώτο ραντεβού στον Σταυρό του Νότου plus!

Πώς συνδέονται οι καλλιτεχνικές σας πεποιθήσεις επί σκηνής και τι γεννούν;

Μ.Θ. Εγω σίγουρα παίρνω από την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της Βίκης και εκείνη πιστεύω από τον αυθορμητισμό και το χιούμορ μου. Εγω καλλιτεχνικά κινούμαι συνήθως με το ένστικτο ενώ η Βίκη είναι στρατιώτης γι αυτό και αισθάνομαι πως ο συνδυασμός μας γεννά ένα πολύ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνδυάζοντας τα διαφορετικά χαρίσματα που έχουμε κρατώντας τα σε ισσοροπία.

Β.Κ. Παρόλο που οι καλλιτεχνικες αφετηρίες και διαδρομές μας ειναι διαφορετικές, ωστόσο ο λόγος που μας ανεβάζει στη σκηνή ειναι κοινός. Ειναι η βαθειά ανάγκη μας να εκφραστούμε μεσα απο τη μουσική, να αφεθούμε, να έρθουμε κοντα με το κοσμο για να μοιραστούμε συναισθήματα.

Ποια ήταν η αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση;

Μ.Θ. Η αφορμή θα έλεγα πως έχει όνομα. Ο Αντώνης ο Θυσιάδης. Κοινός φίλος και των δύο. Συνεργάτης της Βίκης και ελπίζω και δικός μου στο μέλλον. Όλο κάτι λέγαμε να κάνουμε εμείς οι τρεις τελικά ήρθε η σωστή στιγμή να μπορώ κι εγω να είμαι κάπως πιο άνετος από χρόνο και θεατρικές υποχρεώσεις για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε και να το ετοιμάσουμε όπως θέλαμε..

Β.Κ. Οταν ακούς και νιώθεις μια φωνη να αγκαλιαζει τη δίκη σου τοσο ομορφα και αβίαστα,δε γινεται να την ξεχάσεις. Ποτέ δεν ξεχασα το δέσιμο που ένιωσα μαζι του στο πρωτο ντουέτο που τραγουδήσαμε.
Έτσι οταν μαζι με τον συνεργατη μου Αντωνη Θυσιαδη θέσαμε θέμα συνεργασιας ηταν ο πρώτος άνθρωπος που μας ήρθε στο μυαλό.

Γύρω από ποιους άξονες είναι χτισμένη ρεπερτοριακά;

Β.Κ.Το προγραμμα μας στηρίζεται στο καλο ελληνικό τραγουδι. Χωρίς ταμπέλες και στεγανά. Οτι μας συγκίνησε, μας έκανε να σιγοτραγουδησουμε, να ψιθυρίσουμε.. Απο τον Ακη Πάνου και τον Ζαμπέτα μεχρι νεοτερους συνθετες της γενιάς μας.. Το λαϊκό τραγουδι παντα ειχε κυρίαρχη θέση στα προγράμματα που ετοιμάζαμε, έτσι και φέτος.

Μ.Θ.Ρεπερτοριακά θα έλεγα πως κρατάμε ένα πιο λαϊκό χαρακτήρα που για μένα έχει και μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένου του ότι είναι εντελώς εκτός από αυτά που έχω συνηθίσει αλλά θεωρώ πως κρατάμε και τις πιο ευαίσθητες καλλιτεχνικές πλευρές μας ο καθένας και τις φέρνουμε μέσα στο πρόγραμμα με μεγάλο σεβασμό στον κόσμο που θα έρθει να μας παρακολουθήσει. Θα έλεγα πως είναι ένα καθαρό ελληνικό έντιμο πρόγραμμα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει χωρίς να του λείπουν οι εκπλήξεις και το χιούμορ ...!

Υπάρχει κάποιος ρόλος που έχει αναλάβει ο καθένας σας;

Μ.Θ.Δεν θα το έλεγα. Ρόλο σε καμιά περίπτωση θα έλεγα πως ο καθένας μας είναι ο εαυτός του και κάνει επίσκεψη στον κόσμο του άλλου.

Β.Κ.Το σημαντικό σ’αυτη την παράσταση ειναι πως είμαστε μαζι με τον Μινω σε ολα. Και ηταν αυτο που ειχαμε και οι δυο ανάγκη απο την αρχή. Ειναι συνεργασια με όλη τη σημασία της λέξης.

Μετά το τέλος των τριών live στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, θα ταξιδέψει και αλλού αυτή η μουσική παράσταση;

Β.Κ. Εχουμε σκοπό με τον Μινω και τους συνεργατες μας να το ταξιδέψουμε και εκτος Αθηνών, ομως αυτή τη στιγμή το μυαλό μας ειναι στραμμενο στις 11/11, στην πρεμιέρα μας!

Μ.Θ. Το ελπίζω και το εύχομαι ! Ήδη περνάμε υπέροχα οπότε γιατί όχι ;

Σε ατομικό επίπεδο τι ετοιμάζετε;

Μ.Θ. Ούτε πάει ο νους σας! Όλα στην ώρα τους!

Β.Κ.Ενάμιση χρόνο μετα την κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δισκου απο τη Feelgood records, νιώσαμε πως ήρθε η ωρα για το επόμενο βήμα.
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το πρώτο single του νέου μου δίσκου που το υπογράφουν δυο άνθρωποι που θαυμάζω και εκτιμώ πολύ, η Ελεάννα Βραχάλη και ο Γιώργος Σαμπάνης. Η ενορχήστρωση είναι του Χρήστου Σούμκα ενώ ο τίτλος του κομματιού «Πριν από σένα». Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο κι εμείς!

info:

Η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Μίνως Θεοχάρης
Στο Σταυρό του Νότου Plus

Σάββατα 11, 18 και 25 Νοεμβρίου 2017

Περισσότερα...

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη