Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Προμηθέας Δεσμώτης
του Αισχύλου
σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

 

Το ΔΗΠΕΘΕ. Πάτρας συμμετείχε φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.

Είναι βραβευμένη ως καλύτερη ηθοποιός με Olivier Award και με τον Προμηθέα που ερμηνεύει στα ελληνικά παίζει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο.

Η Κάθρυν Χάντερ, επιλέγει συχνά να ερμηνεύσει ανδρικούς ρόλους. Κατάγεται από τις Οινούσες της Χίου, (το γένος Χατζηπατέρα) και είναι μεγαλωμένη στην Αγγλία, με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και κορυφαίες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Peter Brook και θεατρικούς οργανισμούς όπως η Royal Shakespeare Company και το Globe Theater. Είναι η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ερμήνευσε τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1997), ενώ έχει ενσαρκώσει πληθώρα άλλων ανδρικών ρόλων, όπως τον Ριχάρδο Γ’, τον Πουκ στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, τον Κόκκινο Πίτερ στον Πίθηκο του Κάφκα, τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον Mr. Ido και πρόσφατα τον Τίμωνα τον Αθηναίο.

Έχει επίσης εντυπωσιακή κινηματογραφική της πορεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή της στην ταινία Χάρυ Πότερ και Το Τάγμα του Φοίνικα.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ.Τσακίρης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνική εγκατάσταση: Κώστας Βαρώτσος
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ  
Κίνηση: Marcello Magni
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά - Μαρία Φλωράτου 

ΔΙΑΝΟΜΗ
Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλιάνα Μαυρομάτη,
Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, παιδιά έως 12 ετών)

Προπώληση: www.viva.gr

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Διεύθυνση: Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά

Περιοχή: Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 4226330

Σχετικά Άρθρα: