Carmen. Η καλύτερη παράσταση Flamenco στον κόσμο στο Ηρώδειο!

Carmen
Η καλύτερη παράσταση Flamenco στον κόσμο
Στο Ηρώδειο
Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

 

Αισθησιακή, φλεγόμενη, εκρηκτική: η Κάρμεν, η θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura που σφράγισε το φλαμένκο, επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 10 Οκτωβρίου, για μία μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

Δημιουργία δύο σπουδαίων μορφών της ισπανικής τέχνης, του χορευτή και χορογράφου Antonio Gades και του σκηνοθέτη Carlos Saura, η χοροθεατρική εκδοχή της Κάρμεν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1983, λίγο μετά την ομώνυμη ταινία των Gades/Saura που σάρωσε τα βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ. Εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Prosper Mérimée (1845), η παράσταση προκάλεσε αίσθηση πλάθοντας έναν ανυπέρβλητο χαρακτήρα-μύθο που έγινε συνώνυμος με τη ισπανική εθνική ψυχή, και κάνοντας τους Γάλλους κριτικούς να αναφωνήσουν: «Ο Mérimée έφερε την Κάρμεν στη Γαλλία, αλλά ο Gades και ο Saura την επέστρεψαν στην Ισπανία».

Η Κάρμεν έρχεται στο Ηρώδειο με την υπογραφή της Compañía Antonio Gades, της ομάδας που δημιούργησε ο μεγάλος χορευτής και σήμερα αποτελεί θεματοφύλακα του έργου του. Τους κεντρικούς ρόλους ενσαρκώνουν τέσσερις από τους κορυφαίους χορευτές της: η Esmeralda Manzanas στον ρόλο της Κάρμεν, ο José Huertas ως Δον Χοσέ, ο Jairo Rodríguez ως Ταυρομάχος και ο Miguel Ángel Rojas ως Σύζυγος. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι εξαιρετικοί χορευτές κι ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών της ομάδας. Η επιμέλεια της παράστασης, που αναβιώνει με σεβασμό την αυθεντική χορογραφία του Gades, είναι της Stella Arauzo, επί χρόνια παρτενέρ του στη σκηνή και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Compañía.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στην κορύφωση ενός φλογερού ελληνικού καλοκαιριού, υποδεχόμαστε τον φλογερότερο μύθο της Ισπανίας, την Κάρμεν, στην πιο διάσημη εκδοχή του!

Κάρμεν Compañía Antonio Gades
Βασισμένη στη νουβέλα του Prosper Mérimée.

Σενάριο, χορογραφία, σχεδιασμός φωτισμών: Antonio Gades, Carlos Saura
Σκηνικά: Antonio Saura
Μουσική: Antonio Gades, Antonio Solera, Ricardo Freire, Georges Bizet («Carmen»), Manuel Penella («El gato montés»), José Ortega Heredia/Federico Garcia Lorca («Verde que te quiero verde»).

Την ηχογραφημένη μουσική ερμηνεύει η Orchestre de la Suisse Romande υπό τη διεύθυνση του Thomas Schippers, με τους Regina Rosnik, Mario del Monaco και Tom Krause.

 

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισητηρίων: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 78€, Α ΖΩΝΗ 68€, Β ΖΩΝΗ 58€, Γ ΖΩΝΗ 48€, ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 28€, ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ 22€.

Προπώληση: 211 1010050 - Viva.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Διέυθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3241807

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα: