Είδαμε: Ο Νίκος Μερτζάνος ή αλλιώς ο… «Στάσου Λίγο» στη «Σφίγγα»!

Ο Νίκος Μερτζάνος και το τραγούδι που τον έκανε γνωστό «Στάσου Λίγο» είναι ίσως από τις πιο πρώιμες viral περιπτώσεις του ελληνικού You Tube. Το κομμάτι αυτό που μετράει εκατομμύρια χτυπήματα και παρέμενε ανέκδοτο για μια δεκαετία, σήμερα δίνει το όνομά του στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του τραγουδοποιού που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records και που μας παρουσίασε την Τρίτη 13 Μαρτίου στη μουσική σκηνή «Σφίγγα».

Τον Νίκο Μερτζάνο τον είχαμε ακούσει κατά καιρούς σε διάφορες παρέες αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο γνωρίζοντας κυρίως τη συνθετική του δραστηριότητα, παρά την τραγουδιστική του. Προτρέχουμε λέγοντας πως ήταν μια αναπάντεχη έκπληξη.

​Μια υπέροχη, καλοκουρδισμένη μπάντα, η «αυλή των θαυμάτων», ο Νίκος Μερτζάνος αλλά και πολλοί φίλοι (Μυρτώ βασιλείου- Κώστας Τσίρκας, Κρυσταλλία Ρήγα, Μάρω Μαρκέλλου, Δημήτρης Σαμόλης, Αφροδίτη Χατζημηνά) μοιράστηκαν τη σκηνή σε ένα απαιτητικό live, που κέρδισε τις εντυπώσεις. Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να βλέπουμε τόσους καλλιτέχνες επί σκηνής να κάνουν αυτό που λέμε «μουσική» με τόση απλότητα και μεράκι. Εκείνο το βράδυ τα κομμάτια του δίσκου μπλέχτηκαν με «πειραγμένες» ξένες διασκευές μέχρι αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου. Από το "Believer" των Imagine Dragons μέχρι το «Σ έχω βρει και σε χάνω» και από το «Λάμπω» που μας τραγούδησε η Μαρκέλου μέχρι το «City of stars” που ερμήνευσε ο Σαμόλης, χωρίς ωστόσο να χάνεται το καλλιτεχνικό στίγμα του Νίκου, σε όλη αυτήν την πολυφωνία. Ανά τακτά διαστήματα, λοιπόν, ο ταλαντούχος ερμηνευτής καλούσε στην σκηνή και κάποιον από τους εξίσου ταλαντούχους συμμετέχοντες και μαζί τραγουδούσαν κάποια κομμάτια, χτίζοντας με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο τη ροή του προγράμματος.

​Ο Νίκος Μερτζάνος, άμεσος, με πολύ χιούμορ, χωρίς διάθεση να είναι κάποιος άλλος από αυτό που είναι και χωρίς κάποια κουστουμαρισμένη πόζα κατάφερε σε ένα γεμάτο χώρο, να συντονίσει, κυριολεκτικά, από σκηνής μια παράσταση, σχεδόν αυτοσχεδιαστικά χωρίς να κουράσει το κοινό, το οποίο με τη σειρά του συντονίστηκε γρήγορα στην ιδέα πως βρίσκεται σε μια γιορτή παρά σε μια συναυλία ακολουθώντας πρόθυμα.

Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς σίγουρα η εκτέλεση του "Στάσου λίγο" αλλά και του νέου του single "Δεν είν' η αγάπη" σε μουσική του ίδιου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Τσεσμετζή για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

Top νέες κυκλοφoρίες | Μουσική Σκηνή

Περισσότερα τραγούδια...