Ακούσαμε το νέο δίσκο των Παπακωνσταντίνου – Καραμουρατίδη – Ιωάννου «Όλα είναι για μας»!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θέλησε η δισκογραφική του επιστροφή να σηματοδοτεί νέες συνεργασίες και νέες μουσικές διαδρομές. Αυτή του η διάθεση σηματοδοτήθηκε οπωσδήποτε από την συνεργασία του με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Οδυσσέα Ιωάννου. Κι αν με τον Οδυσσέα Ιωάννου το παρελθόν τους είναι μεγάλο, ήδη από τις «Μικρές νοθείες» του Θάνου Μικρούτσικου, με τον Καραμουρατίδη η συνεργασία τους είναι παρθενική και καθόλου αναμενόμενη. Ένας συνθέτης ταυτισμένος με αυτό που ονομάζουμε έντεχνη μουσική σκηνή και ένας διαχρονικός ροκ σταρ συναντιούνται δισκογραφικά, υπό την στιχουργική ομπρέλα ενός κοινού γνωστού τους με ματωμένη πένα.

Το αποτέλεσμα λοιπόν έχει τον τίτλο «Όλα είναι για μας» και περιλαμβάνει εννέα ολοκαίνουργια τραγούδια και μια επανεκτέλεση του τραγουδιού «Φλόγα», που πρώτη τραγούδησε η Νατάσσα Μποφίλιου στον δίσκο «Πρώτες λέξεις».

Ακούσαμε το νέο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το πρόσημο είναι θετικό. Δέκα νέα τραγούδια με ταυτότητα, «γεμάτες» και ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, προσεγμένη παραγωγή και τρυφεροί στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου. Θα λέγαμε πως οι στίχοι του Ιωάννου είναι «κοινωνικοερωτικοί». Περιγράφουν το θλιβερό περιβάλλον που βιώνουμε με μία τρυφερή παιδικότητα και μια ερωτική αισιοδοξία. Αυτοί οι στίχοι λοιπόν, βρίσκουν τέλειο πομπό την αναλλοίωτη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τις μελωδίες του Θέμη Καραμουρατίδη.

Από ένα πρώτο άκουσμα ο δίσκος «Όλα είναι για μας» είναι δίσκος πολυσυλλεκτικός που περιλαμβάνει από τρυφερές μπαλάντες και πιο ροκ ήχους, μέχρι χασάπικο. Προσωπικά ξεχώρισα «Τα χέρια», μια ιδιαίτερη μπαλάντα με υπέροχους στίχους, αλλά και το κοντινό στο ύφος του Παπακωνσταντίνου «Αυτό που περιμένουμε». Το χασάπικο «Άνοιξε το δρόμο» μου γαργάλισε πολύ ευχάριστα τα αυτιά, όπως και το ντουέτο «Αυτά που έχουμε ζήσει» με την Ρίτα Αντωνοπούλου. Τέλος, η επανεκτέλεση της «Φλόγας» είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει ιδιαίτερα στην φωνή του Παπακωνσταντίνου και νομίζω πως ραδιοφωνικά θα βρει τον δρόμο του.

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς εύκολα να βγάλει συμπέρασμα για έναν δίσκο από ένα και μόνο άκουσμα. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μία επιστροφή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε ωραία τραγούδια και προσεγμένες παραγωγές. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουλίου από τη MINOS EMI και ανυπομονούμε να τον ξανακούσουμε!

 

Top νέες κυκλοφoρίες | Μουσική Σκηνή

Περισσότερα τραγούδια...