Αποκλειστικό Ρεπορτάζ / Βackstage στο νέο video clip της Ελευθερίας Αρβανιτάκη - Την ίδια στιγμή να ζούμε feat Takim!

Πληροφορίες

Ένα ωραίο μεσημέρι του Σεπτέμβρη βρεθήκαμε σε έναν καταπράσινο κήπο στο Νέο Βουτζά, όπου μαζεύτηκε μια «μεγάλη παρέα». Ήπιαμε, φάγαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με την καρδιά μας. Στο κέντρο της παρέας ήταν η Eλευθερία Αρβανιτάκη που έκλεψε την παράσταση, αλλά και την καρδιά μας, όπως κάνει εδώ και χρόνια άλλωστε...

Γύρω της οι Τακίμ την πλαισίωσαν με τον πιο ταιριαστό τρόπο. Κανονάκι, ούτι, κλαρίνο, βιολί, κοντραμπάσο και κρουστά είναι οι ήχοι που δίνουν ζωή στο νέο κομμάτι της Eλευθερίας, «Την ίδια στιγμή να ζούμε», σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη και μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη υπό τις ενορχηστρωτικές οδηγίες των Τακίμ, που κυκλοφορεί σε μια συμπαραγωγή της Panic Records και της rEAct-το νέο προσωπικό label της Eλευθερίας Αρβανιτάκη.

Ο ρόλος μου εκείνη την ημέρα ήταν διπλός: εκτός της δημοσιογραφικής κάλυψης ήταν και αυτός του υποκριτικού μονοπατιού (εδώ γελάμε λίγο). Ναι «έπαιξα» και εγώ στο κλιπ, αλλά με τον απλούστερο και το φυσικότερο τρόπο: συμμετέχοντας στο γλέντι που είχε στηθεί, χορεύοντας, τραγουδώντας και ανταλλάσσοντας χαρά με όλους τους παρευρισκόμενους. Τι κι αν ο ουρανός άστραψε και βρόντηξε κάποια στιγμή; Εμείς τον ηρεμήσαμε στέλνοντας θετική ενέργεια και κάναμε τον ήλιο να βγει βόλτα πάλι στην αυλή μας, συνεχίζοντας -αν και οι περισσότεροι ήμασταν άγνωστοι μεταξύ μας - σαν μια μεγάλη παρέα που γνωριζόταν από καιρό και διασκέδαζε με την καρδιά της. Θετική διάθεση και όρεξη να σκεδάσουμε το νου -όπως υποδεικνύει και η σημασία της λέξης διασκέδαση- αυτό χρειάζονται οι παρέες και όλα  ξαναγίνονται από την αρχή!

Και ενώ η σκηνοθέτης έκανε τις λήψεις της με το συνεργείο, η παρέα συνέχιζε αυθόρμητα να τραγουδάει -είτε κάναμε λήψεις είτε όχι- αφού τα όργανα δεν σταμάτησαν να παίζουν, φτιάχνοντάς μας το κέφι επί 3-4 ώρες συνεχόμενα. Ήταν μία φοβερή εμπειρία και δημοσιογραφικά πολύ πρωτότυπη, αφού ήταν βιωματική κι έτσι όχι απλώς θα την θυμάμαι, αλλά θα μου μείνει ανεξίτηλη, χάρη στην ευφορία που μας προκάλεσε όλη η διαδικασία. Το ευτυχές είναι ότι όλο αυτό καταγράφηκε υπό την αισθητική ματιά της Μάιρας Στυλιανού και σίγουρα θα  θυμόμαστε όλοι για πάντα αυτό το αξέχαστο Σεπτεμβριανό απόγευμα! Για να πούμε βέβαια την αλήθεια, η αφορμή ήταν το τραγούδι και ο ανανεωτικός αέρας που αποπνέει από την πρώτη ακρόαση, αλλά το πιο ευχάριστο απ’ όλα είναι ότι κατάφερε να γίνει και η αίτια που  διασκεδάσαμε και περάσαμε υπέροχα με μεγάλη επιτυχία, μετά από πολλαπλές ακροάσεις, όπως θα δείτε και στο κλιπ που ακολουθεί. Απολαύστε το με παρέα και ένα ποτηράκι τσιπουράκι, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, αυτό κάναμε και εμείς!

 
Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη feat. Τακίμ - Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε

Στίχοι: Λήδα Ρουμάνη

Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Μουσική Παραγωγή​-​Ε​νορχήστρωση: Θωμάς Κωνσταντίνου - ΤΑΚΙΜ

Εταιρεία: Panik Oxygen

 

 Στίχοι: 

Με γυρεύεις, μου φωνάζεις
Σα γελάς Θεός μου μοιάζεις

Με χορεύεις, δε σ' αφήνω
με μεθάς κι εγώ σε πίνω

Ρεφραίν:

Αααα, να κοιμηθείς κι εσύ
την ίδια σκηνή να δούμε
Αααα, ν' αρχίσει το πρωί
την ίδια στιγμή να ζούμε

Στων ματιών σου τις κρυψώνες
δώσ' μου ήλιο και χειμώνες

Δώσ' μου ήλιο, φώτισέ με
τα σκοτάδια μη σου φταίνε

Ρεφραιν:

Αααα, να κοιμηθείς κι εσύ
την ίδια σκηνή να δούμε
Αααα, ν' αρχίσει το πρωί
την ίδια στιγμή να ζούμε

Σύνορο εσύ δικό μου
πιο μακριά δεν έχει φως μου

Με κοιτάζεις και τα χάνω
αχ, να σ' είχα παραπάνω

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη 

Αναζήτηση στο Αρχείο: Συνεντεύξεις & Reviews