Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Γνωρίζεις πως είναι κάποιος εκεί που σε περιμένει όταν έχεις ακούσει το ήχο ανάμεσα στα βήματα σου, την αναπνοή σου λίγο πριν ξεκινήσει το όνειρο σου. Όταν έχεις νιώσει την αφή των δαχτύλων σου λίγο πριν ακουμπήσουν το πρόσωπο σου το πρωί την ώρα που πλένεις το πρόσωπο σου. Όταν έχεις γευτεί τα δάκρυα σου, που ξεγελάς στον καθρέφτη κάθε πρωινό λέγοντας πως είναι στάλες από το νερό.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Ψαραντώνης - Μάριος Λουπάσης - Κραυγή!

Γεννιέσαι στη ρωγμή της γης. Δεμένος σε δύο σύρματα, ένα του κέντρου της και ένα το Ήλιου. Κομμένος στα δύο. αποφασίζεις με ποιο εαυτό θα πορευτείς. Τα νύχια των χεριών σου γραπώνονται στα όρη και τα πόδια σου κολυμπούν στη λάβα.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Μίλτος Πασχαλίδης - Κώστας Παρίσσης Ο παλιός μου εαυτός!

Ζω σε ένα πάρτι που διοργανώνω καθημερινά εγώ και με προσκαλώ. Φουσκώνω τα μπαλόνια ένα-ένα, αλλά δεν δένω τις άκρες, απλά τα αφήνω να φεύγουν, εκτονώνοντας τον αέρα από το εσωτερικό τους. Προτιμώ τα κόκκινα. Μοιάζουν με τα δυο μου χείλια, όταν λέω όσα σκέφτομαι. Τα άλλα χρώματα τα αφήνω για τα σημαιάκια μου, εκείνα που καθημερινά στολίζουν μια νέα εικόνα. Τα πράσινα είναι οι κάκτοι στο ράφι κοντά στο παράθυρο για παρέα. Τα λευκά είναι τα σύννεφα, αυτά τα μαζεύω για φουλάρι στο λαιμό. Τα γαλάζια είναι εκείνα που δείχνουν το ορίζοντα όταν κάθομαι στην παραλία. Το πάρτι μου είναι εκεί.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Μαριάννα Πολυχρονίδη - Γιώργος Νταλάρας - Ρώτα να σου πουν τα χιόνια!

Ένα χέρι χαράζει μια γραμμή. Δεν είναι καθρέφτης, ούτε τοίχος. Αφήνει την μια πλευρά να δει την άλλη, αρκεί να το θελήσει. Πότε όμως, είσαι έτοιμος να δεις; Σε εκείνη, την άλλη πλευρά κατοικεί ένα πλάσμα που είναι έτοιμο σχεδόν «από πάντα». Του μοιάζεις πολύ, μόνο που αυτό δεν έχει τόσο έντονα χρώματα την ώρα της γέννησης. Όχι από αδυναμία, αλλά από το μέσα του φως. Σε περιεργάζεται, σε προστατεύει, σου μιλά. Το ακούς;

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Σωκράτης Μάλαμας - Του ανέμου το φτερό!

Είναι η πνοή της όταν περνά από κοντά σου, που μοιάζει να σε παρασέρνει στην άκρη του γαλαξία. Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθεις πως ο Θεός μέσα σου φυσά τη μικρή φλόγα και την κάνει δυνατή φωτιά, να λιώνει σίδερο. Αρχίζει τότε να σφυρηλατεί ρυθμικά την πυρωμένη μάζα. Περπατάς στα πιο απομακρυσμένα σοκάκια του μυαλού και ακούς γύρω σου τον ήχο της πιο βαριάς πανοπλίας που σε κρατά ριζωμένο σε πλάνες πρότυπων που όμως καθημερινά καταρρέουν.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Μανώλης Φάμελλος - Δυο κομμάτια!

Έχω μέσα μου δυο παιδιά, ένα άτακτο και ένα υπάκουο. Το ένα τρέχει στην περίμετρο της γης και αλλάζει τις μέρες σε νύχτες με τον βηματισμό του. Πετά στο γαλαξία και για παιχνίδι αλλάζει θέση στα αστέρια. Το άλλο μένει να με κοιτά στο πάτωμα ενός δωματίου και να παίζει τα παιχνίδια των καιρών. Στέκεται και περιμένει την τροφή από το στήθος της μητέρας. Το πρώτο πίνει γάλα από το σύννεφο και νερό από τον Κρόνο. Το φυλακισμένο κοιμάται τις νύχτες μέσα στα κάγκελα της κούνιας, το ελεύθερο κρέμεται από πλανήτες και κάνει κούνια.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Ρους - Λουλούδι του δρόμου!

Ο άνεμος περνά από το σοκάκι και αναστατώνει τα βαριά σιδερένια ρολά. Περνά ανάμεσα από τις σκουριασμένες μικρές τρύπες που η πολυκαιρία έχει δημιουργήσει και σφυρά. Μοιάζει στις σκέψεις μου για εμάς, που φέρνουν ζάλη. Εικόνες, αγκαλιές και ακόμα ακούω βήματα. Εκείνα που περίμενα όταν ερχόσουν. Εκείνα που με άφησαν παγωμένο το τελευταίο βράδυ να σε κοιτώ. Αυτά που με ακολούθου και αφήνουν πετραδάκια πίσω μου για να βρω και πάλι το δρόμο για τον εαυτό μου.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Γιάννης Κότσιρας - Ποιο παραμύθι να βρω!

Ξάπλωσα. Έκλεισα το φως και σκέπασα το μόνο κορμί. Ένιωσα το κρύο να περνά από το σπασμένο τζάμι του παιδικού μου εφιάλτη. Ακόμα πιο παγωμένο το σπαθί που κρατώ κάτω από το μαξιλάρι για να σκοτώνω που και που το δράκο. Τα πόδια μου είναι κρύα. Δεν είσαι εδώ.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σελίδα 1 από 15